Vygaudas Ušackas: „Ateinančios 3–4 savaitės bus lemiamos“

„Turime palaikyti ir plėtoti dialogą“, – pridūrė jis.

ES ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas.<br>Nuotr. iš archyvo
ES ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Interfax, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 18, 2015, 1:01 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:36 PM

„Aišku, esame ypač susirūpinę, kad karo veiksmai tęsiasi aplink (rytinį miestą) Debalcevę. Kita vertus, visoje (fronto) linijoje tarp Kijevo (vyriausybės pajėgų) ir separatistų, kiek žinau pagal naujausią informaciją, iš esmės laikomasi paliaubų ir ugnies nutraukimo, išskyrus kai kuriuos rajonus“, – V.Ušackas sakė per vizitą Murmanske.

„Manau, ateinančios 3–4 savaitės bus lemiamos“, – pridūrė jis ir sakė, kad per tą laiką turėtų paaiškėti, ar ES kartu su Rusija sugebės užtikrinti, kad „ugnis liautųsi, būtų atitraukta karinė technika ir, svarbiausia, būtų pereita į politinio proceso kelią, kuris vestų prie šios krizės sureguliavimo, ramybės ir taikos Ukrainoje“.

Buvęs Lietuvos užsienio reikalų ministras V.Ušackas taip pat aiškino, kad dabartinė „audra“ ES ir Rusijos tarpusavio santykiuose neturėtų būti kliūtimi bendradarbiauti mokslo ir švietimo srityse.

„Nepriklausomai nuo turbulentiškumo ir audros išorės politikos tarp ES ir Rusijos plotmėje, manome, kad svarbu tęsti bendradarbiavimą, ypač mokslo ir švietimo srityse, taip pat pasienio bendradarbiavimą“, – ES ambasadorius sakė per susitikimą su Murmansko valstybinio technikos universiteto rektoriumi Sergejumi Agarkovu.

„Turime palaikyti ir plėtoti dialogą“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.