Sensacingas filmas atskleidė juodus V.Putino gyvenimo faktus

Vokietijos televizijos žiūrovai neseniai turėjo galimybę išvysti sensacingą dokumentinį filmą apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Jame atskleidžiama, kad Rusijos vadovas mušdavo savo žmoną ir yra pasidaręs ne vieną plastinę operaciją, rašo „The Newsweek“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 22, 2015, 12:28 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 12:37 PM

Šis dokumentinis filmas pavadinimu „Putin the Man“ buvo parodytas vokiečių ZDF televizijoje šios savaitės pradžioje. Juostos kūrėjai gavo priėjimą prie iki šiol nematytų dokumentų, kuriuos surinko neįvardijama Vakarų žvalgybos agentūra. Dokumentuose atskleidžiama informacija apie V.Putino, kaip KGB karininko, dislokuoto Dresdene praėjusio amžiaus 9-ajame dešimtmetyje, gyvenimą.

Pasak vieno Dresdeno KGB žvalgyboje dirbusio šaltinio, V.Putinas dažnai pakeldavo ranką prieš savo tuometę žmoną Liudmilą, su kuria išsiskyrė 2013 m.

Dokumentiniame filme Rusijos vadovas vaizduojamas kaip didelės tuštybės apimtas žmogus. Pasakojama, kad 62 metų vyras kas rytą pusryčiams valgo grūdėtąją varškę, kad išliktų geros formos. Be to, yra pasidaręs veido patempimo operaciją.

Esą dabar lyderis atrodo ir elgiasi visai kitaip nei tada, kai dirbo Dresdene. Tuo metu V.Putinas turėjo antsvorio ir mėgdavo stipriai išgerti.

„Jį slėgė depresija, jis buvo storas, tingus ir nusivylęs“, – apie dabartinį Rusijos prezidentą pasakoja dokumentinio filmo kūrėja Masha Gessen.

Dokumentikoje pasakojama, kas V.Putinas labai bijo mirties. Tai nestebina, nes atskleista, jog į jo gyvybę buvo pasikėsinta ne mažiau nei penkis kartus. Rusijos vadovas be galo mėgaujasi galia ir esą visada jaučia pasitenkinimą versdamas kitus jo laukti. Anot filmo kūrėjų, vieną kartą jis privertė karalienę Elizabeth II jo laukti beveik pusvalandį. 

„Newsweek“ žurnalistas Benas Judah, kuris ilgai rašė apie V.Putiną, pasakoja, kad prezidentas mėgsta keltis vėlai ir didžiąją dalį darbų atlieka tik po pietų. V.Putinas taip pat yra kūno rengybos fanatikas ir netinginiauja net savaitgaliais.

Kartais popietėmis jis mokosi, dažniausiai anglų kalbos – mokytojas bando išmokyti prezidentą angliškų žodžių kartu su juo dainuodamas. Manoma, kad sekmadieniais V.Putinas meldžiasi arba kartais eina išpažinti savo nuodėmių.

„Jis pradėjo karą ir puola žmones, kas gali būti svarbiau už tai?“ – teigia B.Judah, tačiau mano, kad Vakarų valstybės mėgsta iš jo pasityčioti. – Vakarus jis pamalonina būdamas pajuokos objektas.“

Vis dėlto, pasak M.Gessen, nėra nieko, kas strategiškai sugebėtų V.Putiną pralenkti, nes „jis įsitikinęs, kad turi misiją“. 

„Jo vienintelė silpnybė yra baimė prarasti valdžią ir jis padarys viską, kad ją išlaikytų“, – sako M. Gessen.

Aršus Rusijos prezidento kritikas Billas Browderis CNN televizijoje pasakojo, kad V.Putino turtas vertinamas 200 mlrd. JAV dolerių (175 mlrd. eurų). Jei šie skaičiavimai išties teisingi, V.Putinas turėtų būti vadinamas turtingiausiu žmogumi pasaulyje ir netgi turtingiausiu žmogumi istorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.