JAV svarsto dar griežtesnes sankcijas Rusijai

JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Victoria Nuland pareiškė, kad Vašingtonas ir Europa svarsto potencialias griežtesnes sankcijas Rusijai, jei prorusiški separatistai išplės savo teritoriją Rytų Ukrainoje, skelbia „Laisvosios Europos radijas“.

V.Putinas.<br>AP nuotr.
V.Putinas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 5, 2015, 7:44 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:06 PM

V.Nuland sakė Kongresui trečiadienį, kad naujos sankcijos būtų pritaikytos, jei separatistai užimtų dar daugiau teritorijos. Pasak jos, Vašingtonas stebi galimą sukilėlių grėsmę kaimams, esantiems pakeliui į strategiškai svarbų Rytų Ukrainos uostamiestį Mariupolį.

V.Nuland nurodė, kad JAV vyriausybės sankcijų grupė šią savaitę lankėsi Europoje, kur Vašingtono ir Europos Sąjungos (ES) pareigūnai aptarė tolesnes sankcijas, nutaikytas į Rusijos ekonominį sektorių, kurios būtų pritaikytos vasarį priimtos paliaubų sutarties žlugimo atveju.

„Svarbu išlaikyti šias sankcijas ir svarstyti jų griežtinimą“, – pažymėjo JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja.

Tuo metu aukšto rango Jungtinių Valstijų įstatymų leidėjas pranešė apie planus priimti teisės aktą, siūlantį didesnę paramą Ukrainai ir didinantį spaudimą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui dėl Kremliaus įsikišimo į Ukrainą.

„Tai siųstų aiškią žinią, kad JAV palaiko Ukrainos žmones prieš Rusijos agresiją“, – pareiškė Užsienio reikalų komiteto vyresnysis narys Eliotas Engelas.

Jis nepateikė įstatymo detalių, tačiau jo biuras nurodė, kad šis įstatymas bus pateiktas JAV Atstovų rūmams per ateinančias savaites.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.