Netoli Mariupolio sutelkta 30 Rusijos laivų su desantininkais?

Azovo jūroje, netoli Širokino kaimo, esančio prie Mariupolio, Rusija sutelkė apie 30 laivų su jūrų pėstininkais. Tokią informaciją naujienų portalui podrobnosti.ua pranešė proukrainietiško bataliono „Donbasas“ kovotojas.

Pranešama apie rusų desantininkų laivus Azovo jūroje.<br>AFP nuotr.
Pranešama apie rusų desantininkų laivus Azovo jūroje.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2015, 2:59 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 7:55 AM

Anot jo, į Širokiną atvyko dar ir 35 sunkvežimiai su ginkluotais kovotojais ir Rusijos samdytais kareiviais. Jo teigimu, naktį ten taip pat buvo suvežti.

Į Pervomaiską taip pat įvažiavo 36 sunkvežimiai „Kamaz“ su samdiniais iš Rusijos. Maža to, kaip pažymėjo kovotojas, teroristai naktį į priešakines pozicijas gabena kovinę techniką.

Kaip buvo pranešta, Ukrainos kariuomenė iš Širokino kiek anksčiau atitraukė savo raketines sistemas „Uragan“.

Tuo tarpu patys separatistai šeštadienį pareiškė baigę sunkiosios ginkluotės atitraukimą pagal vasarį sudarytą paliaubų susitarimą.

„Šiandien – paskutinė ginkluotės atitraukimo diena“, – Eduardas Basurinas, vienas iš separatistų lyderių, sakė žurnalistams Snižnės miestelyje, kur kovotojai parodė 120 mm kalibro minosvaidžius, atitrauktus nuo fronto linijos.

„Mes visiškai atitraukėme sunkiąją ginkluotę nuo kontakto linijos“, – sakė separatistų naujienų agentūrai DAN Aleksandras Zacharčenka, Donecko „liaudies respublikos“ vadovas.

Ukraina, deja, to dar nepadarė“, – pridūrė jis kaltindamas Ukrainos vyriausybės pajėgas, kad šios nevykdo savo įsipareigojimo atitraukti savo artileriją ir suformuoti buferinę nuo 50 iki 140 kilometrų (priklausomai nuo pabūklų rūšies) zoną.

„Mes perdavėme visas dislokacijos vietas ESBO stebėtojams. Ukraina to nepadarė. Doneckas vis dar apšaudomas“, – sakė A.Zcharčenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje