B. Nemcovo žudikus liaupsinusį R. Kadyrovą apdovanojo ordinu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas originaliai pasirinko laiką pamaloninti vieną ištikimiausių savo pavaldinių. Žiaurumu ir besąlygišku lojalumu Kremliui garsėjantį Čečėnijos lyderį Ramzaną Kadyrovą V.Putinas apdovanojo ordinu tuo metu, kai čečėnas užstojo Boriso Nemcovo žmogžudyste įtariamus tautiečius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2015, 12:46 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 4:36 AM

Už darbo pasiekimus, aktyvią visuomeninę veiklą ir ilgametę patariamąją veiklą Garbės ordinu apdovanotas R. Kadyrovas kaip tik pasidalijo savo nuomone apie buvusio pareigūno Zauro Dadajevo praeitį. Z.Dadajevas kaltinamas opozicijos politiko Boriso Nemcovo žmogžudyste.

Sulaikytą čečėną Z. Dadajevą R.Kadyrovas gynė ir pavadino „tikru Rusijos patriotu“.

Pasak Čečėnijos lyderio, prieš palikdamas karinę tarnybą, Z. Dadajevas turėjo leitenanto rangą ir ėjo bataliono vado pavaduotojo pareigas Rusijos vidaus reikalų ministerijos pajėgų atskiros operatyviosios brigados 46-ajame pulke.

„Zauras buvo vienas drąsiausių pulko vyrų. Savo drąsą jis atskleidė per operaciją prieš didelę teroristinę grupuotę netoli Benojaus. Jis buvo apdovanotas „Drąsos“ ordinu ir medaliais už drąsą ir už tarnybą Čečėnijos Respublikai.

Esu įsitikinęs, kad jis buvo nuoširdžiai atsidavęs Rusijai ir buvo pasiruošęs paaukoti gyvybę už savo tėvynę. Tikrosios priežastys ir motyvai, kodėl Z. Dadajevas buvo pašalintas iš Rusijos vidaus reikalų ministerijos pajėgų, man nėra aiškios“, – nurodė R. Kadyrovas.

Rusijos opoziciją nesyk su žemėmis maišęs R. Kadyrovas neslėpė džiaugsmo dėl B.Nemcovo žmogžudystės – esą pašalintas Rusijos priešas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.