Rygos uostą sudrebino JAV tankų ir šarvuočių riaumojimas

JAV pirmadienį atgabeno per 100 karinės technikos vienetų į Baltijos šalis, siekdamos sustiprinti šių NATO narių pajėgumus atremti potencialią Rusijos grėsmę. Pirmieji JAV tankai ir šarvuočiai iškrauti Rygos uoste, skelbia AFP.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2015, 4:19 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:32 AM

„Ši ginkluotės siunta turi „pademonstruoti prezidentui (Vladimirui) Putinui ir Rusijai ryžtą, kad mes galime kolektyviai susivienyti“, – naujienų agentūrai AFP sakė JAV generolas majoras Johnas R.O'Connoras, kuris prižiūrėjo tos technikos atgabenimą į Rygos uostą.

Tarp atsiųstos technikos – naujausi JAV tankai M1A2 Abrams ir M2A3 „Bradley“, o taip pat -- dešimtys šarvuotųjų visureigių „Humvee“ bei pagalbinės technikos.

Pasak J.R.O'Connoro, ši ginkluotė Baltijos šalyse liks „kiek reikės, kad atgrasytų Rusijos agresiją“. Anot JAv generolo, latvijoje bus dislokuoti 6 tankai ir 6 šarvuočiai, o vėliau ši technika keliaus į pratybas Lietuvoje ir Estijoje.

Beje, šarvuotosios technikos ceremonijoje dalyvavo ir Rygos meras Nilas Ušakovas. Prorusiškomis pažiūromis garsėjantis Latvijos rusakalbis, partijos „Santarvės centras“ lyderis yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį su Vladimiro Putino partija „Vieningoji Rusija“. Neatsispyręs pagundai pasidaryti asmeniukę prie tanko „Abrams“ N.Ušakovas išsisuko nuo klausimo apie jausmus, kurie užplūdo Rygoje išvydus amerikiečių tankus.

„Skirtingi žmonės jaučia skirtingus jausmus kalbėdami apie įvykius tarp Vakarų ir Rusijos“, – teigė Rygos meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.