Bostono maratono aukos tėvai nenori mirties bausmės D.Carnajevui

Jauniausios Bostono

Dž.Carnajevas buvo pripažintas kaltu dėl teroro akto organizavimo pagal visus 30 jam pateiktų kaltinimo punktų. Pagal 17 iš jų jam gresia mirties bausmė.<br>AP nuotr. iš archyvo
Dž.Carnajevas buvo pripažintas kaltu dėl teroro akto organizavimo pagal visus 30 jam pateiktų kaltinimo punktų. Pagal 17 iš jų jam gresia mirties bausmė.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 18, 2015, 11:09 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:28 PM

Billo ir Denise Richardsų aštuonerių sūnus buvo tarp trijų aukų, tragiškai žuvusių 2013 m. balandį per sprogimus Bostono maratone.

Šeima teigia, kad mirties bausmės skyrimas kaltinamajam Džocharui Carnajevui neužgydytų jų širdies skaudulio, kadangi metų metus truktų apeliacijų nagrinėjimas, o tai tik primintų apie pačią baisiausią dieną jų gyvenime. Šis artimųjų prašymas buvo išspausdintas amerikiečių dienraštyje „Boston Globe“.

Praėjusią savaitę Džocharas Carnajevas buvo pripažintas kaltu dėl teroro akto organizavimo pagal visus 30 jam pateiktų kaltinimo punktų. Pagal 17 iš jų jam gresia mirties bausmė.

Artimieji teigia esantys už tai, kad kaltinamasis be jokių išimčių praleistų likusį gyvenimą kalėjime ir atsisakytų teisės apskųsti jam skirtą nuosprendį.

Per sprogimą Bostono maratone berniuko tėvai buvo sužeisti, o jų septynerių dukrelė Jane neteko kojos.

Vis dėlto, kitos aukų šeimos pasisako už mirties bausmę Dž. Carnajevui.

2013 metų balandžio 15 d. Bostono centre, netoli maratono finišo linijos nugriaudėjo du sprogimai, per kuriuos 3 žmonės žuvo, daugiau kaip 260 buvo sužeista. JAV pareigūnai įsitikinę, kad teroro akto organizatoriai ir vykdytojai buvo broliai Carnajevai – Tamerlanas ir Džocharas. Praėjus kelioms dienoms po teroro akto, Tamerlanas buvo nukautas per susišaudymą su policija. Džocharas buvo sužeistas ir sulaikytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.