Laimingiausių valstybių sąraše – gera žinia Lietuvai

Jungtinės Tautos paskelbė kasmetinį laimingiausių valstybių sąrašą į kurį pateko ir Lietuva. Panašu, kad daugiausiai laimingų žmonių gyvena Europos žemyne. Tuo tarpu Afrikoje ir Vidurio Rytuose dėl ekonominių priežasčių, alinančių konfliktų ir krizių žmonės jaučiasi laimingi labai retai.

Lyginant su praėjusiais metais, lietuviai laimės sąraše pakilo.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Lyginant su praėjusiais metais, lietuviai laimės sąraše pakilo.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2015, 5:19 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 11:50 PM

2015 m. „Laimės ataskaitoje“ pateiktas laimingiausių pasaulio valstybių reitingas. Jį sudarant buvo atsižvelgta į subjektyvius žmonių vertinimus – ar jie patys teigė esantys laimingi. taip pat atsižvelgta į tokius faktorius kaip vienam gyventojui tenkantis BVP, sveikatos lygis, gyvenimo trukmė, suvokimas apie korupciją, socialinė sistema ir laisvė pačiam priimti sprendimus.

Pirmojoje šio reitingo vietoje atsidūrė Šveicarija. Iškart po jos – Šiaurės šalys: Islandija buvo antroje vietoje, Danija – trečioje, Suomija – šeštoje, o Švedija – aštuntojoje vietoje.

Laimės reitinge penktąją vietą užėmė Kanada. Septintąją – Nyderlandai. Devinta vieta atiteko Australijai, o dešimta – Naujajai Zelandijai.

Lietuva reitinge liko 56-oje vietoje ir pralenkė savo kaimynes Baltijos šalis. Latvija liko 89-oje vietoje, o Estija – 73-ioje. Galime pasidžiaugti, kad mūsų valstybė laimės reitinge pakilo – praėjusias metais Lietuva buvo 71-oje vietoje.

Nelaimingiausiomis valstybėmis įvardintos Centrinės Afrikos šalys: Ruanda, Burundis, Beninas, Čadas. 156-oji sąraše liko Sirija, o Afganistanas – 153-ias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.