V.Putinas kaltina JAV dėl kontaktų su Šiaurės Kaukazo kovotojais

„Pasirodė, kad ne visaa taip“, – pridūrė jis.

V.Putinas.<br>AP nuotr.
V.Putinas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Apr 26, 2015, 6:48 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 8:26 PM

Remdamasis Rusijos specialiųjų tarnybų žvalgybine informacija, V. Putinas šiuos kaltinimus metė dokumentiniame filme „Prezidentas“, kuris jau buvo parodytas Tolimuosiuose Rytuose per televiziją „Rossija 1“. V. Putinas pareiškė, kad tai buvo daroma pirmojo šio amžiaus dešimtmečio pradžioje.

Sekmadienio vakarą šis dokumentinis filmas bus parodytas ir Vakarų Rusijoje. Jis yra skirtas 15 metų sukakčiai nuo tada, kai V.Putinas 2000 metais pirmą kartą tapo prezidentu.

„Kartą mūsų specialiosios tarnybos užfiksavo tai, kas buvo paprasčiausi tiesioginiai kontaktai tarp Šiaurės Kaukazo kovotojų ir Jungtinių Valstijų specialiųjų pajėgų Azerbaidžane atstovų“, – sakė V.Putinas.

Jungtinės Valstijos „netgi padėjo su transportu“, pridūrė jis.

V.Putinas atskleidė, kad apie tai prasitarė tuomečiam JAV prezidentui, kuris atsakęs: „Išspardysiu jiems užpakalį“. JAV prezidento pavardės jis nepaminėjo.

„Po dešimties dienų mano pavaldiniai – Federalinės saugumo tarnybos vadovai – iš kolegų Vašingtone gavo laišką, kuriame buvo rašoma: „Mes palaikėme ir palaikysime ryšius su visomis opozicijos jėgomis Rusijoje ir manome, kad turime teisę tai daryti, ir tai darysime ateityje“, – pasakojo V. Putinas.

Rusijos prezidentas išsakė nuomonę, kad Vakarų specialiosios tarnybos, regis, rėmė kovotojus, nes manė, kad bet kokį Rusijos oponentą reikia traktuoti kaip sąjungininką.

„Kai kurie žmonės, ypač Vakarų šalių specialiosios pajėgos, manė, kad jei kažkas veikia siekdamas destabilizuoti jų pagrindinį geopolitinį oponentą – kuriuo, kaip dabar suprantame, jie visad laikė Rusiją – tai apskritai yra naudinga“, – sakė V.Putinas.

„Pasirodė, kad ne visaa taip“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.