„Žmogus voras“ dėl aukų Nepale įkopė į Paryžiaus dangoraižį

Prancūzų „žmogumi voru“ pravardžiuojamas Alainas Robert'as antradienį įkopė į aukščiausią Paryžiaus dangoraižį su Nepalo vėliava rankoje, taip pagerbdamas žemės drebėjimo aukas, rašo „The Local“.

Prancūzas savo žygį skyrė alpinistams, kuriuos sniego lavinos užklupo ant Everesto, ir žuvusiems per šeštadienį įvykusį žemės drebėjimą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Prancūzas savo žygį skyrė alpinistams, kuriuos sniego lavinos užklupo ant Everesto, ir žuvusiems per šeštadienį įvykusį žemės drebėjimą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2015, 3:40 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 11:33 AM

53 metų narsuolis užlipo į 210 metrų aukščio Monparnaso bokštą miesto pietuose be jokių apsauginių virvių. Lipimas truko mažiau nei valandą.

Kopdamas dangoraižiu A.Robert'as bandė pritaisyti ryškiaspalves Nepalo ir maldų vėliavėles prie bokšto, tačiau jos greitai buvo nuneštos vėjo gūsių.

Prieš lipdamas prancūzas kalbėjo apie tai, kad savo žygį skiria alpinistams, kuriuos sniego lavinos užklupo ant Everesto, ir žuvusiems per šeštadienį įvykusį žemės drebėjimą.

Stichinė nelaimė jau nusinešė 5 tūkst. žmonių gyvybę ir sužeidė dar 10 tūkstančių.

A.Robert'as per savo gyvenimą jau yra įkopęs į maždaug 130 statinių visame pasaulyje be jokių virvių ir apsauginės įrangos. Jam priklauso Gineso pasaulio rekordas dėl didžiausio skaičiaus pastatų, į kuriuos įlipta be apsaugos.

Tarp jo pasiekimų – aukščiausias pasaulyje dangoraižis „Burj Khalifa“ Dubajuje, Eifelio bokštas, „Empire State Building“ dangoraižis Niujorke ir Kvala Lumpūro „Petronas“ bokštai dvyniai.

2006 metais A.Robert'as per 40 minučių užkopė ir į aukščiausią Vilniuje 148 metrų aukščio dangoraižį „Europa“.

Tai jau trečias kartas, kai prancūzas įlipo į Paryžiaus Monparnaso bokštą.

Jis – nebe jaunuolis, tačiau nemano, kad amžius sutrukdys ir toliau siekti naujų rekordų. „Aš esu dar geros fizinės formos. Manau, kad galėsiu kopti ir tada, kai man bus 60 ar 65 metai“, – sakė drąsuolis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.