Reitingus praradusi Čilės prezidentė pertvarkys visą vyriausybę

Čilės prezidentė Michelle Bachelet pranešė, jog artimiausiomis

Čilės prezidentė Michelle Bachelet praranda populiarumą.<br>AP nuotr.
Čilės prezidentė Michelle Bachelet praranda populiarumą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-05-07 11:05, atnaujinta 2018-01-04 17:00

„Prieš kelias valandas paprašiau atsistatydinti visų ministrų. Per 72 valandas nuspręsiu, kas liks dirbti toliau, o kas turės išeiti“, – sakė prezidentė interviu vietos televizijai trečiadienio vakarą.

Centro kairiųjų pažiūrų M.Bachelet populiarumas pastarosiomis savaitėmis rekordiškai nusmuko po virtinės korupcijos skandalų. Kiek anksčiau trečiadienį paskelbti viešosios nuomonės tyrimo rezultatai parodė, kad visuomenės nepasitenkinimas prezidentės darbu toliau auga.

Be skandalo dėl neteisėto rinkimų kampanijos finansavimo, kurio epicentre atsidūrė daugiausia opozicijai priklausantys politikai, pačios M.Bachelet reputacija smarkiai nukentėjo kilus rimtų klausimų dėl vienos banko paskolos ir žemės sutarties, iš kurios naudos turėjo jos marti.

Nors prezidentė visuomet tvirtino nieko nežinojusi apie tą sutartį, trečiadienį vakare parodytoje laidoje, kurios pavadinimas buvo „Kas vyksta su Čile“, ji pripažino padariusi svarbių klaidų“, nes nenutraukė atostogų ir iš karto nepakomentavo šio reikalo.

Kol kas neaišku, ar kam nors iš ministrų pavyks išsaugoti postą. Tradiciškai finansų ministras, kurio pareigas šiuo metu eina Alberto Arenasas (Arlbertas Arenasas), dirba visą ketverių metų kadenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.