Tel Avive kilo sumaištis dėl Saudo Arabijos lėktuvo

Izraelio žiniasklaidos atstovai ir net aviacijos specialistai negalėjo patikėti savo akimis išvydę Tel Avivo tarptautiniame Ben Guriono oro uoste besileidžianti orlaivį „Airbus A330-300“, kurio korpusą puošia Saudo Arabijos oro bendrovės „Saudia“ užrašai.

Tel Avive nusileido lėktuvas su bendrovė „Saudia“ simbolika.<br>„The Aviation Herald“ nuotr.
Tel Avive nusileido lėktuvas su bendrovė „Saudia“ simbolika.<br>„The Aviation Herald“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 10, 2015, 2:28 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 8:50 AM

Iš pradžių buvo paskleista versija, neva lėktuvas turėjo skubiai leistis avariniu būdu dėl techninių nesklandumų, mat Izraelis ir Saudo Arabija dėl politinių priežasčių nepalaiko diplomatinių santykių, todėl Izraelio bendrovių lėktuvai Saudo Arabijos oro uostuose arba Saudo Arabijos orlaiviai Izraelio teritorijoje yra labai neįprastas reiškinys.

Iš tikrųjų jokio incidento neįvyko, o lėktuvu skrido tik du įgulos nariai. Šis „Airbus A330-300“ (CS-TMT) registruotas Portugalijoje ir priklauso bendrovei „HiFly“.

Lėktuvas yra išnuomotas Saudo Arabijos bendrovei „Saudia“, o iš Briuselio į Tel Avivą atskraidintas atlikti techninės apžiūros. Orlaivio savininkai yra sudarę sutartį dėl lėktuvų priežiūros su Tel Avive įsikūrusia įmone IAI.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.