Bostono maratono sprogdintojas Dž. Carnajevas gailisi

Katalikų vienuolė ir viena liudytojų Helen Prejean teigia, kad Bostono

Dž. Carnajevo (nuotr.) advokatai pripažino, kad vaikinas dalyvavo sprogdinime, tačiau teigė, kad jo brolis Tamerlanas buvo pagrindinis organizatorius.<br>AP nuotr. iš archyvo
Dž. Carnajevo (nuotr.) advokatai pripažino, kad vaikinas dalyvavo sprogdinime, tačiau teigė, kad jo brolis Tamerlanas buvo pagrindinis organizatorius.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-05-12 12:43, atnaujinta 2018-01-04 03:44

H. Prejean yra žymi mirties bausmės priešininkė ir buvo viena iš 40 liudytojų, kalbėjusių Dž. Carnajevo labui.

Broliai Carnajevai 2013 metų balandžio 15-ąją netoli Bostono maratono finišo linijos padėjo dvi savadarbes bombas. Žuvo trys žmonės, buvo sužeista daugiau nei 260 žmonių. Praėjus kelioms dienoms po teroro akto, Tamerlanas buvo nukautas per susišaudymą su policija. Džocharas buvo sužeistas ir sulaikytas.

Pasak pirmadienį liudijusios H. Prejean, Dž. Carnajevas išreiškė nuoširdų gailestį ir sielvartą dėl Bostono maratono aukų. Prokurorai priešinosi vienuolės liudijimui, tačiau teismas atmetė prokurorų prašymą.

H. Prejean pradėjo rūpintis mirties bausme nuteistais žmonėmis 1981 m. Naujajame Orleane. Tada ji susirašinėjo su Patricku Sonnier, kuris buvo nuteistas mirties bausme dėl dviejų paauglių nužudymo. Vienuolė savo patirtį išliejo vėliau bestseleriu tapusioje knygoje „Mirtininkas eina“ (Dead Man Walking). 1995 m. pagal šią knygą buvo pastatytas kino filmas.

Dž. Carnajevo advokatai pripažino, kad vaikinas dalyvavo sprogdinime, tačiau teigė, kad jo brolis Tamerlanas buvo pagrindinis organizatorius. Jie taip pat bandė atkreipti dėmesį į Dž. Carnajevo amžių. Išpuolio metu jam buvo 19 metų. Be kita ko, atsižvelgta į sunkią jo šeimos padėtį. Carnajevai yra etniniai čečėnai, gyvenę buvusioje Sovietų Sąjungos respublikoje Kirgizijoje ir Dagestano regione, netoli Čečėnijos. Mokytojai vaikiną įvardijo, kaip mielą ir darbštų. Kiti liudytojai pasakojo, kad jo motina buvo itin tikinti, o tėvas sirgo potrauminiu streso sindromu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.