Rusų propaganda pateikė versiją apie dingusį lietuvių lėktuvą

Dingęs lietuvių lėktuvas nerastas, bet Rusijos žiniasklaida jau skelbia savo versijas apie nelaimę. Nuolatos Europos valstybių oro erdvę pažeidžiantys rusai netruko sukurti sąmokslo teorijos apie šeštadienį dingusį lietuvių lėktuvą An-2. Kremliaus propagandą skleidžiančiame rusų naujienų portale „Sputnik“ paskelbta, kad lietuvių lėktuvas buvo pašautas.

Baltijos jūroje dingusio lėktuvo nerado, tačiau rusai jau turi savo versiją.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Baltijos jūroje dingusio lėktuvo nerado, tačiau rusai jau turi savo versiją.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-18 00:23, atnaujinta 2017-11-28 06:51

Apie tai, kaip vyko paieškos skaitykite čia.

Ką sako aviacijos ekspertai skaitykite čia.

Kokios sąmokslo teorijos po nelaimės pasklido Lietuvoje skaitykite čia.

Apie tai, kaip šią žinią sutiko pilotų bendruomenė skaitykite čia.

Lietuvių orlaivį išlydėjęs švedas atskleidė daugiau detalių. Jo mintys čia.

Per audringą Baltiją į Klaipėdą skridusio ir iš radarų šeštadienį pradingusio lėktuvo buvo ieškoma visą sekmadienį, nėra žinios ir apie du orlaivio pilotus. Paieškos buvo nesėkmingos, gelbėtojams nieko nepavyko aptikti. Vis dėlto Rusijos propagandistai jau spėjo sugalvoti savo istorijos versiją – esą lėktuvas buvo pašautas.

Portale „Sputnik“ buvo cituotas įmonės „Klaipėdos avialinijos“ , kuriai priklauso lėktuvas, vadovas Viktoras Šišniauskas, tačiau panaudota tik viena jo komentaro dalis, kurioje svarstyta, kad lėktuvas galėjo būti pašautas.

Kol kas nėra aišku, kas atsitiko iš Geteborgo į Lietuvą skridusiam lėktuvui, tačiau Rusijos žiniasklaidoje nesivarginama apsvarstyti kitų versijų.

Patys rusai ne kartą buvo minimi kaip keliantį didelį pavojų Baltijos šalių aviacijos saugumui. Jų orlaiviai skrenda išjungtais autoatsakikliais, rusų naikintuvai buvo ne kartą prisiartinę prie Baltijos valstybių oro erdvės.

Savaitės pradžioje, pirmadienį, NATO oro policijos misiją vykdantys naikintuvai virš Baltijos jūros netoli Latvijos valstybės sienų perėmė ir palydėjo du Rusijos karinius transporto orlaivius An-22 (pagal NATO klasifikaciją – „Cock“).

O jau kitą dieną, antradienį, NATO oro policijos misiją atliekantys ir šiuo metu didžiulėse NATO pratybose Estijoje dalyvaujantys Jungtinės Karalystės naikintuvai buvo priversti nutraukti mokomuosius skrydžius dėl greta Estijos oro erdvės pasirodžiusio Rusijos žvalgybinio orlaivio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.