Medinėje dėžėje moterį kalinęs amerikietis sulaukė atpildo

JAV pašiurpino įkaitės drama, pasibaigusi net trijų žmonių mirtimi. Kelis mėnesius medinėje dėžėje laikyta Sandra Sutton sugebėjo pabėgti nuo savo įkalintojo, tačiau jis spėjo surasti moterį ir jos sūnų.

Policijos teigimu, 47 metų J.B.Hornas savo buvusią merginą kalino medinėje dėžėje nuo sausio mėnesio iki balandžio 30 dienos.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Policijos teigimu, 47 metų J.B.Hornas savo buvusią merginą kalino medinėje dėžėje nuo sausio mėnesio iki balandžio 30 dienos.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 25, 2015, 9:45 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 3:54 PM

S.Sutton ir jos sūnaus Zachary nužudymu įtariamas Jamesas Bartonas Hornas šeštadienį buvo nukautas Misūrio valstijos policijos.

Moteris, kurią įtariamasis keturis mėnesius kalino medinėje dėžėje, pabėgo balandžio 30 dieną, tačiau ketvirtadienį ji su savo sūnumi buvo nušauta brolio namuose, kuriuose slėpėsi.

J.B.Hornui pateikti kaltinimai dėl dviejų žmogžudysčių, įkaitų paėmimo ir neteisėto ginklo naudojimo.

O šį savaitgalį įtariamąjį namuose surado ir nukovė policija, pranešė Džonsono apygardos policijos būrio pareigūnas Sonny Lynchas.

„Jis slėpėsi spintoje, turėjo ginklą, atsisakė pasiduoti ir grasino pareigūnams. Dėl to jis buvo nušautas“, – sakė S.Lynchas.

Policijos teigimu, 47 metų J.B.Hornas savo buvusią merginą kalino medinėje dėžėje nuo sausio mėnesio iki balandžio 30 dienos.

Praėjusį ketvirtadienį jos laisvė baigėsi. Policija sulaukė iškvietimo į namą Klintone, esančiame už 45 kilometrų nuo Sedeilijos.

Atvykę pareigūnai rado 46 metų S.Sutton ir jos 17 metų sūnaus kūnus su šautinėmis žaizdomis.

Šeima buvo apsistojusi pas S.Sutton gimines po to, kai ši pabėgo iš nelaisvės.

„Juos rado giminaičiai, kurie dirba naktinėje pamainoje, grįžę namo apie 4.30 val. Namuose nieko nebuvo, kai įvyko išpuolis“, – nusikaltimo detales aiškino S.Lynch.

Ši žmogžudystė privertė iškelti klausimus, kodėl S.Sutton neturėjo policijos apsaugos, ypač žinant tai, kad ją kalinęs J.B.Hornas buvo laisvėje.

Moteris su sūnumi trumpam prisiglaudė brolio namuose, tačiau vietos pareigūnai net nežinojo, kad ji gyvena Klintone.

„Mums niekas nepranešė, kad ji persikėlė į mūsų bendruomenę“, – tvirtino Klintono policijos atstovas.

Nukentėjusių nuo panašių nusikaltimų pagalbos grupės S.Sutton patarė kreiptis dėl policijos apsaugos, tačiau ji sakė besijaučianti saugi.

Anot pareigūnų, įtariamasis J.B.Hornas pažinojo gimines, pas kuriuos buvo apsistojusi auka, kur jie gyvena ir kokiomis pamainomis dirba.

Policija spėjo apieškoti kelias vietas, kuriose, kaip įtariama, galėjo slėptis J.B.Hornas, tarp jų ir tą, kuriame jis galėjo dėžėje kalinti S.Sutton.

Įtariamasis prieš tai kelis kartus sėdėjo kalėjime, taip pat ir už tai, kad dešimtojo dešimtmečio pradžioje pagrobė ir išprievartavo savo buvusią merginą.

2011 metais prokurorai prašė teismo jo nepaleisti į laisvę, nes jis yra pernelyg pavojingas. Tačiau teisėjas nesutiko pripažinti, kad J.B.Hornas kentė nuo kokių nors protinių sutrikimų ir po 13 metų už grotų buvo paleistas.

Iš nelaisvės įtariamojo namuose ištrūkusią S.Sutton balandžio pabaigoje pastebėjo kaimynai ir apie ją pranešė pareigūnams.

Atvykę pareigūnai rado „isterišką“ S.Sutton, kuri papasakojo, kad pastaruosius keturis mėnesius buvo periodiškai uždaroma į medinę dėžę.

Jai būdavo leidžiama iš jos išlįsti tada, kai J.B.Hornas vakarais būdavo namie.

Pareigūnai jo name rado dėžę, kurios aprašymas atitiko S.Sutton parodymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.