Helmutas Kohlis sėkmingai atlaikė dvi operacijas

Vokietijos ekskancleris

„Spiegel“ rašo, kad H.Kohlis jau tris savaites laikomas intensyvios terapijos palatoje ir kad jo būklė yra „kritinė“.<br>AP nuotr.
„Spiegel“ rašo, kad H.Kohlis jau tris savaites laikomas intensyvios terapijos palatoje ir kad jo būklė yra „kritinė“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jun 3, 2015, 1:33 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 5:49 PM

85 metų H.Kohliui gegužės pradžioje buvo atlikta klubo sąnario operacija, kuri buvo sėkminga. Vėliau jam prireikė kitos operacijos, dėl kurios teko ilgiau pabūti ligoninėje, sakoma pranešime, kuriame antrosios operacijos pobūdis neįvardijamas.

„Daktaras Helmutas Kohlis jaučiasi gerai, kiek įmanoma tokioje padėtyje“, – nurodė jo biuras.

Tačiau Vokietijos naujienų agentūra DPA, cituodama vieną H.Kohliui artimą šaltinį, pranešė, kad buvusio lyderio „būklė labai sunki“.

Ankstesniuose žiniasklaidos pranešimuose, irgi pagrįstuose pokalbiais su buvusiam kancleriui artimais asmenimis, sakoma, kad H.Kohlis po operacijos buvo gydomas intensyviosios terapijos skyriuje.

Naujienų portalas „Spiegel Online“ ir garsenybių pasaulio naujienų žurnalas „Bunte“ nurodė, kad konservatyvių pažiūrų valstybės veikėjui buvo atlikta žarnyno operacija Heidelbergo universiteto klinikoje.

„Spiegel“ rašo, kad H.Kohlis jau tris savaites laikomas intensyvios terapijos palatoje ir kad jo būklė yra „kritinė“.

Gegužės pradžioje dienraštis „Bild“ pranešė, kad H.Kohliui buvo sėkmingai pakeistas klubo sąnarys, o politikas sakė norintis „kuo greičiau atsidurti namuose“.

1,93 metro ūgio H.Kohlis savo jėgų žydėjime buvo įspūdingo stoto, bet jo svoris buvo valstybės paslaptis.

Jis taip pat tapo politikos milžinu, 16 metų (1982–1998) dirbęs kanclerio poste. Tuo metu jis vadovavo šalies taikiam pakartotiniam suvienijimui, praėjus metams po Berlyno sienos griūties ir Šaltojo karo pabaigos 1989-aisiais.

Dabartinė kanclerė Angela Merkel buvo laikoma H.Kohlio globotine: politikas ją įtraukė į savo kabinetą 1991 metais. Net vėliau ji atsigręžė prieš savo mentorių, kai jis įsivėlė į partijos finansavimo skandalą.

Manoma, kad ta sumaištis padėjo A.Merkel perimti Krikščionių demokratų sąjungos (CDU), o vėliau – visos šalies vairą.

H.Kohlis pasitraukė iš aktyvios politikos 2002 metais, o pastaruoju metu buvo prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlio. Jam taip pat buvo sunku kalbėti, kai jo žandikaulis buvo paralyžiuotas po pargriuvus patirtos traumos.

H.Kohlis, kuris yra vienas svarbiausių suvienytos Europos projekto architektų, yra aistringas europietis, ne kartą sakęs, kad Senojo žemyno integracija yra esminė sąlyga, kuri neleistų vėl jame įsiplieksti karams.

Praeitais metais H.Kohlis išleido knygą „Dėl susirūpinimo Europa“ (Aus Sorge um Europa), kurioje kritikavo savo įpėdinius dėl jų politikos Rusijos ir euro atžvilgiu.

2001 metais nusižudė jo žmona Hannelore, su kuria H.Kohlis susilaukė dviejų sūnų ir kuri ilgai kentėjo dėl alergijos saulės šviesai.

2008-aisiais H.Kohlis vedė 35 metais už save jaunesnę Ekonomikos ministerijos padėjėją Maike Richter.

Šis politikas išgyveno per didžiulį cunamį, 2004 metais nuniokojusį Pietryčių Azijos pakrantes ir pražudžiusį daugybę žmonių – tąsyk jis turėjo būti evakuotas iš vieno pajūrio kurorto Šri Lankoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.