Slovakijoje gydomas Pietų Korėjos pilietis neserga MERS

Nauji tyrimai pirmadienį

Pietų Korėjoje MERS virusu užsikrėtė 150 žmonių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Pietų Korėjoje MERS virusu užsikrėtė 150 žmonių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 15, 2015, 8:30 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 6:13 AM

„Galime patvirtinti, kad naujausių tyrimų rezultatai yra neigiami“, – sakė naujienų agentūrai AFP ministerijos atstovas Peteris Bubla ir pridūrė, kad pacientas tebegydomas ligoninėje.

Pasak ligoninės atstovės Petros Stano Matasovkos, manoma, kad vyras susirgo bronchitu ir jam sutriko virškinimas, tačiau dabar šie negalavimai sumažėjo.

Šeštadienį šis 38-erių vyras buvo paguldytas į ligoninę Slovakijos sostinėje Bratislavoje, kur jam buvo įtartas Artimųjų Rytų kvėpavimo takų sindromas (MERS).

Į Slovakiją jis atvyko birželio 3 dieną ir dirba Seule įsikūrusios automobilių gamintojos „Kia“, kuri Slovakijoje turi gamyklą, subrangovui.

Neatrodo, kad minėtas vyras būtų turėjęs kontaktų su pacientais ar Pietų Korėjoje lankęsis vietose, iš kurių buvo pranešta apie užsikrėtimo atvejus, sekmadienį nurodė Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerija.

Nuo MERS nėra jokių vaistų ar skiepų. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, mirtingumas nuo MERS yra maždaug 35 procentai.

Pirmasis užsikrėtimo MERS virusu atvejis Pietų Korėjoje buvo diagnozuotas gegužės 20 dieną – pacientui, kuris anksčiau lankėsi Saudo Arabijoje. Šis 68 metų vyras pabuvojo keturiose gydymo įstaigose, kur užkrėtė kitus pacientus ir medikus, kol galiausiai buvo nustatyta jo liga.

Nuo to laiko Pietų Korėjoje MERS virusu užsikrėtė 150 žmonių, iš kurių 16 mirė.

Visame pasaulyje nuo 2012 metų MERS virusu užsikrėtė maždaug 1 200 žmonių, iš kurių 450 užsikrėtusiųjų mirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.