Buvusiam Egipto prezidentui skirta mirties bausmė

Antradienį buvęs Egipto prezidentas susilaukė dviejų smūgių. Pirmiausiai, buvo nutarta buvusį prezidentą Mohamedą Mursį įkalinti iki gyvos galvos dėl šnipinėjimo. Vėliau teismas nutarė paskirti jam mirties bausmę už masinį pabėgimą iš kalėjimo, pranešė BBC.

M.Mursi skirta mirties bausmė.<br>AFP nuotr.
M.Mursi skirta mirties bausmė.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 16, 2015, 2:49 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 3:21 AM

Egipto teismas kiek anksčiau antradienį skyrė laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę nuverstam islamiškų pažiūrų prezidentui M.Mursi, pripažintam kaltu dėl šnipinėjimo palestiniečių islamistų judėjimui „Hamas“, Libano sukarintai šiitų organizacijai „Hizbollah“ ir Iranui.

Teismas taip pat patvirtino mirties nuosprendžius 16 kitų kaltinamųjų, kurie kaltinami 2005–2013 metais perdavę užsienio agentams įslaptintų dokumentų.

Teismas dar nenusprendė, ar patvirtins, ar sušvelnins mirties nuosprendžius, skirtus M.Mursi ir 100 kitų kaltinamųjų atskiroje byloje, susijusioje su jų pabėgimu iš kalėjimo 2011 metais per sukilimą, nuvertusį veteraną autoritarinį prezidentą Hosni Mubaraką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.