9 žmones nužudžiusiam D. Roofui – 1 mln. JAV dolerių užstatas

Devynis žmones

Kaltinamasis, saugomas dviejų ginkluotų pareigūnų, dalyvavo posėdyje vienoje iš miesto teismo patalpų.<br>AP nuotr.
Kaltinamasis, saugomas dviejų ginkluotų pareigūnų, dalyvavo posėdyje vienoje iš miesto teismo patalpų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 20, 2015, 10:52 AM, atnaujinta Oct 30, 2017, 3:42 AM

Tiesa, pateikus kaltinimus dėl žmogžudystės paprastai nėra nustatomas joks užstatas, todėl net ir sumokėjus jį D.Roofas liktų už grotų.

Vos 10 minučių trukęs teismo posėdis vyko kaip vaizdo konferencija: kaltinamasis, saugomas dviejų ginkluotų pareigūnų, dalyvavo posėdyje vienoje iš miesto teismo patalpų.

Teisėjas Jamesas Goswellas pareiškė, kad D.Roofui pateikiami kaltinimai devynių žmonių nužudymu ir šaunamojo ginklo, kuriuo ir įvykdytas nusikaltimas, laikymu. Atsakinėdamas į teisėjo klausimus D.Roofas patvirtino, kad jam 21 metai, ir teigė šiuo metu esąs bedarbis.

Per posėdį paaiškėjo, kas atstovaus abiem pusėms, trumpai pasisakė žuvusių asmenų artimieji. Vienos iš žuvusių moterų sesuo pareiškė, kad „tarp mūsų neturi atsirasti vietos neapykantai“. Anot teisėjo, D.Roofo bylos nagrinėjimas gali būti pradėtas šių metų spalio 23 d.

D.Roofas buvo sulaikytas ketvirtadienį Šelbio miesto teritorijoje (Šiaurės Karolinos valstija).

Pareigūnų duomenimis, vaikinas pradėjo šaudyti į Čarlstono miesto bažnyčios parapijiečius trečiadienio vakarą. Nusikaltimo aukomis tapo devyni asmenis – šešios moterys ir trys vyrai, tarp jų – pastorius ir Pietų Karolinos senatorius Clementas Pinckney.

Paaiškėjo, kad jaunuolis baptistų bažnyčioje išbuvo apie valandą, o tada pradėjo šaudyti. Policijos teigimu, nusikaltimo motyvas – rasinė neapykanta. JAV teisėsaugos institucijų atstovai pranešė, kad D.Roofas anksčiau buvo sulaikytas du kartus – dėl narkotikų laikymo ir įsibrovimo į svetimą valdą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?