Be sąmonės rasta moteris internete ieško savo gyvenimo pėdsakų

JAV Kalifornijos valstijoje gelbėtojai prieš kelis mėnesius aptiko atmintį praradusią moterį. Pareigūnai nenustatė jos tapatybės, tad dabar ji pati internete tikisi rasti savo dingusio gyvenimo pėdsakų.

Atmintį praradusiai moteriai Kalifornijos ligoninėje medikai davė Sam vardą.
Atmintį praradusiai moteriai Kalifornijos ligoninėje medikai davė Sam vardą.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC, NBC ir „Lietuvos ryto“ inf.

Jul 2, 2015, 7:32 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 10:04 AM

Dar vasario mėnesį be sąmonės gulinčią moterį, kuri ligoninėje buvo praminta Sam, rado Kalifornijos pajūrio kurorto Karlsbado gelbėjimo tarnybų pareigūnai.

Gydytojai moteriai diagnozavo trečios stadijos kiaušidžių vėžį. Operacijos metu chirurgams pavyko pašalinti tinklinio kamuolio dydžio auglį, kuris buvo susiformavęs jos pilve.

Specialistai moteriai nustatė retrogradinę amnezijos formą. Nors gali kurti naujus prisiminimus, Sam nieko neprisimena iš ankstesnio laiko, mat iš auglio į organizmą patekusios medžiagos pažeidė jos smegenis.

Mįslingą moters atsiradimą nagrinėjo ir Federalinis tyrimų biuras, bet, kaip pranešama, iki šiol nesugebėjo rasti jokių užuominų. Interpolas jos nuotrauką taip pat įtraukė ir į dingusių asmenų duomenų bazę.

Sam kalboje justi australiškas akcentas, todėl įtariama, kad ji į JAV atvyko iš Australijos. Pati Sam pasakojo, kad neprisimena nieko – nei kas yra, nei iš kur yra kilusi.

„Neatsimenu, kaip čia atsidūriau. Su savimi neturėjau nieko – jokių papuošalų, jokios rankinės, – sakė moteris. – Mano prisiminimus gaubia tirštas rūkas, per kurį negaliu nieko pamatyti.“

Vis dėlto Sam atmintyje retkarčiais iškyla keli praeities momentai. Savo sapnuose ji kartais plaukioja vakarinėje Australijos pakrantėje esančiame Perto paplūdimyje, taip pat prisimena buvusi Kernse, Bairono įlankoje ir Havajuose.

Dabar Sam nusprendė užuominų apie savo praeitį ieškoti socialiniame tinkle „Facebook“. Ji sukūrė paskyrą, kurioje papasakojo savo istoriją. Moteris tikisi, kad šį puslapį suradę giminaičiai arba draugai atpažins Sam ir su ja susisieks.

Kai interviu su Sam parodė JAV televizija NBC, žurnalistus užplūdo įvairiausias versijas siūlantys žiūrovai.

Viena Karlsbado gyventoja tikino, kad dingusią moterį pažįsta iš bažnyčios Biblijos studijų grupės.

Tiesa, jos teigimu, moteris yra tikra amerikietė, o angliškas arba australiškas akcentas buvo tik viena jos keistenybių.

Nors moters paskyrą „Facebook“ aplankę žmonės jau paliko dešimtis tūkstančių įvairiausių komentarų, kol kas niekas nepateikė nenuginčijamų įrodymų apie Sam tapatybę.

Toliau artimųjų ieškančios moters didžiausia baimė išliko ta pati – ji nenori mirti taip ir nesužinojusi, kur iš tikrųjų yra jos šeima ir draugai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.