Rusijoje minimos 15-osios „Kursk“ nelaimės metinės

Rusijos karinio jūrų laivyno

Rusijos povandeninis laivas „Kursk“ po sprogimo nuskendo Barenco jūroje 2000 metų rugpjūčio 12 dieną, už maždaug 175 km nuo Severomorsko.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos povandeninis laivas „Kursk“ po sprogimo nuskendo Barenco jūroje 2000 metų rugpjūčio 12 dieną, už maždaug 175 km nuo Severomorsko.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 12, 2015, 3:54 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 8:48 PM

Rusijos Ramiojo vandenyno flotilės jūreiviai tylos minute trečiadienį pagerbė žuvusiųjų atminimą. Artimieji Murmanske, Sankt Peterburge ir Kursko mieste prie žuvusiųjų paminklų ir kapų padėjo gėlių.

Rusijos povandeninis laivas „Kursk“ po sprogimo nuskendo Barenco jūroje 2000 metų rugpjūčio 12 dieną, už maždaug 175 km nuo Severomorsko.

Tuometinė Rusijos prezidento Vladimiro Putino vyriausybė buvo kritikuojama dėl lėto reagavimo į katastrofą ir nenoro priimti kitų šalių pagalbos gelbėjimo darbuose.

Visa povandeninio laivo įgula po mirties buvo apdovanota Rusijos ordinu už drąsą, o laivo kapitonui buvo suteiktas Rusijos didvyrio titulas.

Rusijos tyrėjai nustatė, kad katastrofa įvyko dėl vienos iš torpedų vandenilio peroksido nuotėkio, dėl kurio ši sprogo. Kilo gaisras, o po kurio laiko sprogo kitos torpedos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.