Ispanijoje buliai mirtinai subadė septynis žmones

Nuo liepos pradžios per

Naujienų tinklalapio „El Diario“ duomenimis, pernai matadorai visoje Ispanijoje nužudė daugiau kaip 7 200 bulių ir jaučių.<br>AP asociatyvi nuotr.
Naujienų tinklalapio „El Diario“ duomenimis, pernai matadorai visoje Ispanijoje nužudė daugiau kaip 7 200 bulių ir jaučių.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 17, 2015, 2:36 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 6:48 AM

Visi mirtini incidentai įvyko per bulių bėgimą gatvėse. Toks didelis aukų skaičius per tokį trumpą laikotarpį yra gana neįprastas.

Tarp neišgyvenusiųjų – 36-erių miesto tarybos narys, žuvęs per akistatą su buliumi Penafjelyje – miestelyje netoli Valjadolido, į šiaurę nuo Madrido. Kita auka – 18-metis, kurį bulius subadė Lerino mieste, Navaros regione. Kitos nelaimės įvyko per bulių festivalius Valensijos, Mursijos, Toledo, Kasteljono ir Alikantės regionuose.

Naujienų tinklalapio „El Diario“ duomenimis, pernai matadorai visoje Ispanijoje nužudė daugiau kaip 7 200 bulių ir jaučių.

Kasmet Ispanijoje surengiama beveik 2 000 koridų, tiesa, šis skaičius jau mažėja. 2010 metais Katalonija tapo antruoju Ispanijos regionu po Kanarų salų, uždraudusiu šią tradiciją.

Oponentai smerkia bulių kovas ir vadina jas barbariškomis, tačiau jos vis dar yra populiarios Ispanijoje. Vienas iš šių žiaurių kovų aistruolių – Ispanijos premjeras Mariano Rajoy.

2013 metais Ispanijoje buvo priimtas įstatymas, skelbiantis bulių kovas šalies kultūrinio paveldo elementu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.