Per susirėmimus Tadžikistane žuvo aštuoni policininkai

Per ginkluotus susirėmimus netoli Tadžikistano sostinės Dušanbės penktadienį žuvo mažiausiai dešimt žmonių, praneša BBC.

Tadžikistano kariai taip pat žygiavo Pekine surengtame Antrojo pasaulinio karo metinių parade.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Tadžikistano kariai taip pat žygiavo Pekine surengtame Antrojo pasaulinio karo metinių parade.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 5, 2015, 2:13 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 10:15 AM

Šalies Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad per ginkluotas atakas Vahdato miestelyje netoli Dušanbės esančiuose ministerijos pastatuose žuvo aštuoni milicininkai. Valdžia taip pat pranešė, kad nukauti du užpuolikai.

Tadžikistano pareigūnai užpuolimu kaltina atleistą vidaus reikalų ministro pavaduotoją Geną Aduchalimą Nazarzodą ir teigia, kad jis neva yra teroristinės grupuotės galva.

JAV jau uždarė savo ambasadą Dušanbėje ir įspėjo, kad susirėmimai gali būti tik tolesnio smurto pradžia.

Per valstybinę naujienų agentūrą išplatintame pranešime Vidaus reikalų ministerija skelbia, kad ankstų penktadienio rytą „organizuota nusikalstama grupė“ apšaudė Vahdate esantį ministerijos departamentą ir centrinį vyriausybės pastatą Dušanbėje. Anot pranešimo, ši teroristinė grupuotė pagrobė didelį kiekį ginklų ir amunicijos.

Po penktadienio išpuolių, per kuriuos žuvo aštuoni milicininkai ir devyni užpuolikai, buvo surengta bendra karių ir milicijos operacija.

Per saugumo pajėgų operaciją nukauta 13 asmenų, priklausiusių ginkluotai grupuotei, išvakarėse surengusiai mirtinus išpuolius prieš tadžikų miliciją, pranešė šeštadienį Vidaus reikalų ministerija.

Anot vyriausybės, ginkluotus išpuolius organizavo buvęs gynybos viceministras Abduchalimas Nazarzoda.

„Šiuo metu 32 Nazarzados nusikaltėlių grupės narių yra areštuoti, 13 jų sunaikinta“, – sakoma ministerijos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.