Poros košmaras: ligoninėje atidavė svetimą kūdikį

„Prašau, grąžinkite mūsų sūnų“, – maldavo jauna šeima, kurios kūdikis buvo sukeistas vienoje privačioje Salvadoro ligoninėje. Britas ir salvadorietė buvo įsitikinę, kad sūnų pagrobė vaikų kontrabandininkai, padedami ligoninės darbuotojų. Skandalui iškilus į viešumą, porai pavyko rasti savo kūdikį, rašo „The Independent“.

Poros auginamas vaikas nėra tikras jų biologinis sūnus.
Poros auginamas vaikas nėra tikras jų biologinis sūnus.
R.Cushworthas ir M.Casanellas mėgina surasti tikrąjį savo sūnų.
R.Cushworthas ir M.Casanellas mėgina surasti tikrąjį savo sūnų.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 8, 2015, 10:46 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 11:17 PM

Britas Richardas Cushworthas ir jo salvadorietė žmona Mercedes Casanellas gyvena Dalase, Teksaso valstijoje. Gegužės mėnesį pora keliavo į Salvadorą, nes M.Casanellas norėjo pagimdyti kūdikį savo tėvynėje.

Tačiau po trijų mėnesių, tėvams vis labiau abejojant, ar kūdikis tikrai jų, jie nutarė atlikti DNR testą. Jo rezultatas patvirtino – į tėvus visai nepanašus mažylis, kurį parsivežė iš Salvadoro klinikos namo, buvo ne jų sūnus.

Pora buvo įsitikinusi, kad jų šviesiaodį berniuką privačios ligoninės darbuotojai pardavė vaikų kontrabandininkams, o jiems įdavė kažkieno kito mažylį.

„Mes negalime miegoti, galvojame, kur jis ir kas jį turi. Mes tik norime, kad jie mums atiduotų sūnų“, – kiek anksčiau bendraudama su žiniasklaida netramdė ašarų M.Casanellas.

Pirmadienio vakarą moters ir vyro noras išsipildė ir jį jau laikė tikrąjį savo sūnų ant rankų. Tyrėjai, atlikę DNR testus kitiems tą pačią dieną klinikoje gimusiems kūdikiams, išsiaiškino, kad dviejų motinų vaikai buvo sukeisti.

„Mes atidavėmė kūdikius jų tikrosioms šeimoms. Tikimės, kad daugiau tokių atvejų šioje ligoninėje nebuvo, – kalbėjo Salvadoro teisėsaugos atstovai. – Puikiai suprantame, kokią skausmingą dramą išgyveno abi šeimos“.

Įtarė vaikų kontrabanda

Kiek anksčiau teigta, kad M.Casanellas vaikelį priėmęs gydytojas Alejandro Guidos dabar suimtas. Jis kaltintas vaikų sukeitimo ir pardavimo kontrabandininkams organizavimu.

Moteris prisiminė, kad jai pasirodė labai įtartina, kai dar nėštumo metu gydytojas A.Guidos tikino, kad jos sūnus tikrai bus tamsios odos, nors jo tėvas baltaodis.

„Visuomet maniau, kad tai labai keista. Kaip pagal ultragarso tyrimus jis galėjo suprasti, kokios spalvos bus kūdikio oda? Ir kodėl jis visą laiką man tai kartojo?“- anksčiau stebėjosi M.Casanellas.

Kai poros kūdikis gimė, jis atrodė kaip du vandens lašai panašus į savo tėvą. Jo oda taip pat buvo šviesi.

„Jo oda buvo balta, o bruožai labai panašūs į tėvo“, – kalbėjo M.Casanellas.

Atnešė kitą kūdikį

Netrukus po gimdymo anesteziologė M.Casanellas davė raminančių ir moteris miegojo iki kito ryto. Kai ji pabudo, seselės atnešė jai kūdikį, tačiau moters neapleido jausmas, kad tai – ne jos mažylis.

„Pastebėjau, kad jis buvo visai kitoks, nei tas, kurį laikiau gimdymo palatoje. Kai keičiau jo rūbelius pastebėjau, kad jo genitalijos labai tamsios, o ne rausvos, kaip aš prisiminiau, – pasakojo M.Casanellas.- Pasakiau seselei: „Pažiūrėkite, jo labai tamsios genitalijos“. O ji man atsakė: „Ne, tai normalu“. Ligoninė, kurioje gimdė M.Casanellas laikoma geriausia visoje šalyje. Jos vadovai dabar pradėjo tyrimą dėl savo darbuotojų klaidos.

„Tai baisu, – sielvartavo vaiko tėvas R.Cushworthas.- Kažkas pagrobė mano vaiką ir aš neįsivaizduoju, kur jis yra, kas juo rūpinasi, kas jam nutiko“.

Poraanksčiau teigė, kad jei tikrieji dabar auginamo berniuko tėvai taip ir neatsiras, jie jį augins, kaip savą.

„Nors ir žinome, kad jis nėra mūsų biologinis sūnus, mes jį labai mylime“, – kalbėjo M.Casanellas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.