IS ragina pabėgėlius likti jų kontroliuojamose valdose

Radikalus judėjimas „Islamo

IS ragina pabėgėlius likti jų kontroliuojamose valdose.<br>AP nuotr.
IS ragina pabėgėlius likti jų kontroliuojamose valdose.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 18, 2015, 7:57 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 3:42 AM

Šiomis dienomis vaizdo įrašai pasirodė su „Islamo valstybe“ susijusiose „Twitter“ paskyrose. Įrašuose aiškinama, kad išvykimas iš vadinamosios musulmoniškos teritorijos yra mirtina nuodėmė, o potencialių migrantų Europoje laukia pažeminimas, skurdas, diskriminacija ir amoralaus gyvenimo būdo rizika.

Tai jau ne pirmas ekstremistinės grupuotės pasisakymas apie pabėgėlių krizę, tačiau tai aiškiai rodo, kad „Islamo valstybė“ yra sunerimusi dėl žmonių, sprunkančių kuo toliau nuo jų vadovavimo, skaičiaus.

Propagandiniuose filmukuose teigiama, esą gyvenimas „Islamo valstybės“ kontroliuojamose teritorijose yra ramus, tačiau nutylima apie kasdienes kovas, oro antskrydžius ir netoleruojamus nuomonių skirtumus. Vaizdo įrašuose „Islamo valstybė“ pabrėžia šiltą atvykėlių priėmimą. Akivaizdu, kad kovotojams desperatiškai reikia išlaikyti gyvybingą populiaciją, siekiant valdyti vadinamąjį islamo „kalifatą“ Sirijoje ir Irake.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.