Prieš Vokietijos teismą stojo plėšikų gauja iš Lietuvos

Vokietijos teismas pradėjo nagrinėti šalyje plačiai nuskambėjusią lietuvių plėšikų bylą. Spalio 2 dieną Prieš Vokietijos Šlėzvigo-Holšteino žemės aukščiausiąjį teismą stojo 12 asmenų, dalyvavusių plėšikautojų gaujos iš Lietuvos veikloje, skelbia laikraštis „Kieler Nachrichten“.

Du gaujos nariai praėjusį spalį žiauriai užpuolę vieną Kylio lombardų, iš kurio pagrobė laikrodžių ir papuošalų už pusę milijono eurų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Du gaujos nariai praėjusį spalį žiauriai užpuolę vieną Kylio lombardų, iš kurio pagrobė laikrodžių ir papuošalų už pusę milijono eurų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2015, 9:18 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 7:41 PM

Prokuratūra pateikė šiems asmenims kaltinimą dėl apiplėšimo ir pavojingo kūno sužalojimo dalyvaujant įvairiuose nusikaltimuose.

Teigiama, kad du iš jų 2014 metų spalio mėnesį žiauriai užpuolė vieną Kylio lombardų, iš kurio pagrobė laikrodžių ir papuošalų už pusę milijono eurų.

Jų nusikaltimo bendrininkai ir organizatoriai 2014 metų rugpjūtį dalyvavo dar vieno juvelyro užpuolime Diuseldorfe. Vienas nusikaltimas buvo planuojamas Miunchene.

Įtariamų nusikaltėlių suėmimas sukėlė tikrą sensaciją Vokietijoje. Po lombardo apiplėšimo Kylio policija sudarė specialią komisiją, kuri ieškojo sąsajų su kitais Vokietijoje įvykdytais nusikaltimais.

Po šešių savaičių prieš rengiamą naują užpuolimą Miunchene daugelis nusikaltimą organizavusių vyrų buvo suimti. Tuo pačiu metu specialiosios pajėgos sudavė smūgį ir gaujos atšakai Berlyne.

Kitas įtariamasis buvo suimtas balandį Norvegijoje.

Policija sukaupė pakankamai informacijos apie šią Vokietijoje veikusią lietuvių nusikalstamą grupuotę.

Berlyne veikusi profesionali gauja turėjo hierarchinę struktūrą. Nusikaltimų organizatorius iš Lietuvos perduodavo nurodymus Vokietijos sostinėje veikiančiam gaujos atstovui.

Grupėje galiojo įvairios karjeros pakopos. Organizacijos narys, nusipelnęs kaip navigacijos prietaisų vagis, galėjo imtis „aukštesnių uždavinių“, pavyzdžiui, pradėti dalyvauti užpuolimuose.

Byloje teko remtis net 60 proceso dalyvių parodymais, todėl Kylio žemės teisme jos nagrinėjimui nepakako vietos. Dėl šios priežasties bylos nagrinėjimas perkeltas į Šlėzvigą.

Įtariami 22-40 metų nusikaltėliai šiuo metu sėdi atskirti vienas nuo kito skirtinguose kalėjimuose, kad negalėtų keistis informacija.

Nė vienas vyrų nekalba vokiškai, todėl teismui padeda vertėjai, kurie sinchroniškai verčia liudininkų ir įtariamųjų įrodymus. Salėje įrengtas garsiakalbio įrenginys.

Pasirūpinta ir apsauga. Kiekvienam teisiamųjų priskirti du teismo tarnautojai. Teisiamieji su savo advokatais – kiekvienam skirta po du – sėdi eilėse prieš teisėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.