Ant Ukrainoje numušto lėktuvo aukų – „Buk“ raketos fragmentai

Ukrainos tyrėjas teigia, kad

Malaizijos oro linijų lėktuvas, skridęs iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, sudužo 2014 metų liepos 17 dieną, žuvo visi 298 juo skridę keleiviai.<br>AP nuotr. iš archyvo
Malaizijos oro linijų lėktuvas, skridęs iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, sudužo 2014 metų liepos 17 dieną, žuvo visi 298 juo skridę keleiviai.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 7, 2015, 5:19 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 12:01 PM

Aukšto rango Ukrainos saugumo tarnybos (UST) pareigūnas Vasylis Vovkas, vadovavęs Ukrainos delegacijai bendrame šios katastrofos tyrime, nurodė, kad fragmentai, rasti tarp orlaivio nuolaužų ir ant aukų kūnų, sutapo su kitų „Buk“ raketų, kurias tyrėjai išardė, dalimis. Apie tai rašo olandų naujienų portalas NOS. Straipsnyje nurodoma, kad ekspertai išardė dvi „Buk“ raketas ir jų dalis lygino su nuo aukų kūnų paimtais mėginiais.

Apie tai pranešama likus savaitei, kai olandų vadovaujama tyrėjų komanda paviešins ataskaitą apie katastrofos priežastis. Tai įvyks jau spalio 13 dieną.

Malaizijos oro linijų lėktuvas, skridęs iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, sudužo 2014 metų liepos 17 dieną, žuvo visi 298 juo skridę keleiviai, dauguma jų buvo Nyderlandų ir Malaizijos piliečiai. Lėktuvas sudužo prorusiškų separatistų kontroliuojamame Donecko regione. Vakarai dėl nelaimės verčia kaltę Rusijos remiamiems separatistams, kurie kovojo su Ukrainos vyriausybinėmis pajėgomis toje teritorijoje. Rusija paneigė kaltinimus dėl katastrofos ir, savo ruožtu, apkaltino Ukrainos pajėgas, kurios taip pat tvirtino nenumušusios lėktuvo.

Šiemet buvo nutekintas tyrimo ataskaitos projektas. Anonimu panorėjęs išlikti JAV pareigūnas liepą sakė „Associated Press“, kad ataskaitos projekte buvo nurodyta, jog lėktuvą numušė „Buk“ komplekso raketa „žemė-oras“, kuri buvo paleista iš sukilėlių kontroliuojamo miesto Rytų Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.