B. Obama atsiprašė dėl Kundūze subombarduotos ligoninės

JAV prezidentas Barackas Obama pareiškė savo apgailestavimą organizacijai

B. Obama kalbėjosi telefonu su savo kolega Afganistano prezidentu ir pareiškė sieksiąs „visiško ir skaidraus“ incidento.<br>AP nuotr. iš archyvo
B. Obama kalbėjosi telefonu su savo kolega Afganistano prezidentu ir pareiškė sieksiąs „visiško ir skaidraus“ incidento.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-10-08 15:10, atnaujinta 2017-10-11 09:00

Be to, B. Obama kalbėjosi telefonu su savo kolega iš Afganistano Ashrafu Ghani ir pareiškė sieksiąs „visiško ir skaidraus“ incidento, kai „per klaidą“ buvo subombarduota ligoninė, tyrimo.

Atakavus ligoninę, šeštadienį Kundūze žuvo 22 žmonės ir dar dešimtys buvo sužeisti. JAV pajėgų Afganistane vadas Johnas Campbellas antradienį pareiškė, jog klaida JAV komandų grandinėje lėmė, kad buvo pataikyta į kliniką.

„Gydytojai be sienų“ metė rimtus kaltinimus JAV, kalbėjo apie karo nusikaltimą ir pareikalavo nepriklausomi incidento tyrimo.

Klinika Kundūze veikė ketverius metus. Ji buvo vienintelė Afganistano Šiaurės Rytuose, kurioje buvo gydomi sunkūs sužalojimai. Po atakos „Gydytojai be sienų“ pasitraukė iš miesto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.