Ebolą įveikusi britė dėl komplikacijų vėl atsidūrė ligoninėje

Metų pradžioje Ebolą įveikusi

Per didžiausią Ebolos epidemiją istorijoje nuo 2013 metų pabaigos Vakarų Afrikoje mirė 11 300 žmonių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Per didžiausią Ebolos epidemiją istorijoje nuo 2013 metų pabaigos Vakarų Afrikoje mirė 11 300 žmonių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 9, 2015, 6:30 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 1:10 AM

Medicinos seselei virusinė liga buvo diagnozuota gruodį, kai ji po misijos Afrikoje grįžo į Glazgą Škotijoje. 39 metų moteris tada beveik mėnesį „Royal Free Hospital“ ligoninėje buvo gydoma eksperimentiniais antivirusiniais vaistais ir Ebola persirgusio asmens krauju. Sausio pabaigoje paskelbta, kad ji „visiškai“ sveika.

Atkritimą medikai aiškina „neįprasta komplikacija, susijusia su buvusia Ebolos infekcija“. Atsargumo sumetimais stebima nedidelė grupė su ja kontaktavusių asmenų.

Virologas Benas Neumanas iš Rydingo universiteto mano, kad Ebolos virusas moteriai galėjo „reaktyvuotis“. Iki šiol buvo žinomas tik vienas toks atvejis: vienam amerikiečių medikui sukėlėjas išgyveno akyje.

Per didžiausią Ebolos epidemiją istorijoje nuo 2013 metų pabaigos Vakarų Afrikoje mirė 11 300 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.