A.Merkel: „Imigrantų banga – šalutinis globalizacijos padarinys“

Vokietijos kanclerė Angela

A.Merkel savo šalyje ir užsienyje yra vis dažniau kritikuojama dėl savo migracijos politikos.<br>AP nuotr.
A.Merkel savo šalyje ir užsienyje yra vis dažniau kritikuojama dėl savo migracijos politikos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Oct 21, 2015, 9:05 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 2:59 PM

Kreipdamasi į metalo pramonės darbuotojų profesinės sąjungos „IG Metall“ suvažiavimą Frankfurte A.Merkel sakė: „Mūsų globalizacijos patirtis iš esmės iki šiol buvo tokia: mūsų ekonomika plėtėsi į kitas šalis, statė gamyklas, parduodavo produktus ir jos rezultatai turėjo teigiamą reikšmę Vokietijos (žmonių) užimtumui ir verslui“.

„O dabar mes tapome atvirkštinio proceso liudininkais: globalizacija ateina pas mus“, – sakė kanclerė, atvėrusi Vokietijos duris šimtams tūkstančių migrantų, bėgančių nuo karo Sirijoje.

Didžiausia Europos ekonomika per mėnesį eksportuoja prekių už daugiau nei 100 mlrd. eurų, ir tai yra vienas svarbiausių jos augimą skatinančių veiksnių.

Pasak A.Merkel, dėl pabėgėlių bangos „tai, ką manėme esant labai toli“, kaip pavyzdžiui, karas Sirijoje arba kovojančių grupuočių kruvinas konfliktas Libijoje, „mums tapo realu pabėgėlių pavidalu“.

„Mes turime išmokti su tuo susitvarkyti“, – kalbėjo A.Merkel.

„Mes turėsime sutikti su tam tikro laipsnio teisėta imigracija, – tokia yra globalizacija... Išmaniųjų telefonų eroje mes negalime užsidaryti..., žmonės labai gerai žino, kaip mes gyvename Europoje“, – sakė kanclerė.

Nors A.Merkel savo šalyje ir užsienyje yra vis dažniau kritikuojama dėl savo migracijos politikos, tačiau ir toliau tvirtai reikalauja demonstruoti solidarumą.

„Man nereikia net sakyti, kad mes tai padarysime“, – sakė ji, vis tik pripažindama, kad toks didelis atvykėlių srautas yra „didelis iššūkis“ Vokietijai ir Europai.

Vokietija šiemet turėtų sulaukti iki 1 mln. prieglobsčio prašytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.