Po moterų nužudymų miestelio gyventojus kamuoja nemiga

JAV Ohajo valstijoje esančiame Čilikotės miestelyje įvykdyta dar viena kraupi žmogžudystė: rastas ant tvoros kabantis moters lavonas. Per metus ten buvo nužudytos dar mažiausiai keturios moterys, rašo „The Daily Beast“.

Aplinkiniai pagalvojo, kad žiauriai nužudytos moters lavonas buvo tik Helovino pokštas.<br>„123rf“ nuotr.
Aplinkiniai pagalvojo, kad žiauriai nužudytos moters lavonas buvo tik Helovino pokštas.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2015, 9:27 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 10:15 AM

Iš pradžių aplinkiniai manė, kad ant vielinės tvoros tabaluojanti moteris yra tik kraupus Helovino pokštas. Bet kai statybininkai praėjusią savaitę nuėmė kūną, jie tuoj pat suprato, kad tai visai ne pokštas.

Tyrėjai mano, kad 31 metų Ohajo valstijos gyventoja Rebecca Cade žuvo lipdama per tvorą, kai bandė pasprukti nuo užpuoliko. Praėjusio antradienio rytą jos kūnas buvo rastas gatvėje, kuri baigiasi aklaviete, netoli Čilikotėje esančios elektrinės.

Kaimynystėje gyvenanti Tammy Dixon sakė, jog antradienį išvydusi R.Cade kūną pagalvojo, kad tai dirbtinis numirėlis ir patikino savo aštuonmetę dukrą, jog tai tik lėlė.

„Tai buvo pats šiurpiausias Helovino vaizdas, kokį tik galite įsivaizduoti, – kalbėjo T.Dixon, – viskas atrodė lyg iš siaubo istorijos. Ji tiesiog kabojo ant ten esančios tvoros, o kairė jos ranka buvo pakelta.“

Pasak policijos, R.Cade gyvybė užgeso nuo galvoje ir kakle patirtų traumų, kurios buvo padarytos panaudojus jėgą, o moters rankos buvo nusėtos randais, kurie atsirado ginantis.

Čilikotės policijos detektyvas Budas Lytle teigė, kad aukos tapatybė buvo nustatyta iš pirštų antspaudų, nes jos veidas buvo visiškai suniokotas.

Nepavyko išsigelbėti

Žmogžudyste yra kaltinamas 27 metų Donnie Cochenouras, kuris buvo aukos pažįstamas. Neaišku iš kur D.Conchnouras pažinojo R.Cade, tačiau teigiama, kad tyrėjams jis pasakė, jog prieš šią nelaimę su ja susikivirčijo.

„Manome, kad kūnas ten buvo tik vieną naktį, ne ilgiau“, – sakė B.Lytle.

Policijos pareigūnai rado kraujo pėdsaką, kuris jiems leido spręsti, jog auka bėgo nuo užpuoliko ir užsiropštė ant 2,5 metrų aukščio metalinės tvoros ant kurios greičiausiai mirė. Šis barjeras skiria elektros energijos stotį nuo ramios kaimynystės.

„Tokio dalyko niekada nesinorėtų tirti, – sakė B.Lytle, – ji perlipo tvorą bandydama pasprukti, tačiau užsikabino jos rankovė. Ji ten ir kabėjo... o statybininkai pagalvojo, kad tai paprasčiausias Helovino papuošimas, kol nepriėjo arčiau.“

Primą kartą policininkai sulaukė skambučio antradienį, kai vyras vedžiodamas šunį rado R.Cade vairuotojo pažymėjimą ir batą už 140 metrų nuo jos negyvo kūno. Valdžios institucijos taip par aptiko galimą nusikaltimo įrankį: kruviną greipfruto dydžio akmenį.

Įtariamasis – pamišęs

D.Conchnouras turi ilgą kriminalinę istoriją. Jis ir anksčiau buvo įvykdęs užpuolimą, tačiau buvo pripažintas nekaltu dėl pamišimo.

Trečiadienį įtariamasis buvo prižiūrimas dėl savižudybės grėsmės. Kai jam buvo pareikšti kaltinimai, vyras vilkėjo specialius tramdomuosius marškinius. Atsakinėjant į teisėjo klausimus įtariamojo galva buvo nusvirusi į šoną.

D.Conchenouro šeima sakė, jog jau seniai nerimavo dėl vaikino psichinio stabilumo. Pareigūnai teigė, kad jam buvo diagnozuota mokymosi negalia ir kalbėjimo sutrikimai dėl kurių įtariamajam buvo sunku bendrauti.

Vis dėlto Roso grafystės teisėjas Mattas Schmidtas ramino, kad šis incidentas neturi nieko bendro su tuo, kad per metus bauginančiomis aplinkybėmis dingo jau šešios Čilikotės gyventojos, o keturios iš jų buvo rastos negyvos.

Skendėjo narkotikų liūne

Neišspręsto bylos pažadino gyventojų širdyse baimę, kad mieste siautėja serijinis žudikas. Bet policija mano, kad visos šios aukos buvo įsivėlusios į narkotikų prekybos ir prostitucijos tinklą.

Tragiškai žuvusios aukos draugai teigė, kad R.Cade buvo problematiška asmenybė ir kovojo su narkotikų priklausomybe, tačiau ji stengėsi susitvarkyti savo gyvenimą.

„Rebecca to nenusipelnė“, – sakė Denise Hughe. Ji augina be motinos likusį aukos sūnų, savo sūnėną, kuriam dar tik 15 mėnesių. Mažylis turi vaisiaus alkoholinį sindromą.

D.Hughe pasakojo, jog R.Cade „nuolat lakstydavo gatvėse ir vartodavo narkotikus, tačiau buvo žmonių, kurie ją mylėjo.“

„Tikiuosi ji tai žinojo“, – pridėjo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.