CŽV vadas: Rusija pati sieks B. al Assado pasitraukimo

Reikia tvarkaraščio

JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) vadas Johnas Brennanas neabejoja, kad ir Rusija galiausiai sieks Sirijos prezidento Basharo al Assado pasitraukimo.<br>Ria Novosti nuotr.
JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) vadas Johnas Brennanas neabejoja, kad ir Rusija galiausiai sieks Sirijos prezidento Basharo al Assado pasitraukimo.<br>Ria Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf., BNS

Oct 28, 2015, 11:09 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 8:27 AM

Jis nemanąs, kad Maskva mato Sirijos ateitį su B. al Assadu, pareiškė Dž. Brenanas saugumo konferencijoje Vašingtone. Rusai esą supranta, „kad karinio sprendimo Sirijoje nėra ir kad reikalingas tam tikras politinis procesas“. „Klausimas yra – kada ir kaip jiems pavyks (Asadą) išstumti“, – pridūrė CŽV vadovas

Rusijos karinį įsikišimą Sirijoje J. Brenanas aiškino tuo, kad Maskva nori turėti didesnį svertą ir įtaką prieš dalyvaudama politiniame procese, kuriame gins savo interesus. Rusijos kariuomenės tikslas pradžioje buvo sumažinti sukilėlių grupuočių spaudimą Sirijos vadovybei Idlibo regione ir Hamoje.

„Bet ji pamatė, kad su opozicija kovoti daug sunkiau nei manyta“, – kalbėjo pareigūnas.

Reikia tvarkaraščio

Prancūzija ir jos sąjungininkės susitarė, kad reikia „tikslaus tvarkaraščio“, pagal kurį Sirijos prezidentas B. al Assadas  trauksis iš valdžios – taip buvo susitarta JAV, Europos ir Artimųjų Rytų atstovų derybose, trečiadienį pranešė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurentas Fabiusas.

„Mes suderinome politinio pereinamojo laikotarpio detales, užtikrinančias Basharo al Assado pasitraukimą pagal tikslų tvarkaraštį“, – sakoma L.Fabiuso pareiškime, kuris paskelbtas praėjus dienai po pareigūnų susitikimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.