Įtakingiausiems Ukrainos oligarchams – neramus metas

Ukrainiečiai šeštadienį lyg tyčia protestais ragino valdžią imtis veiksmų kovojant su korupcija, kai buvo suimtas verslininkas, laikomas įtakingo oligarcho Ihorio Kolomoiskio dešiniąja ranka.

Tyrėjus sudomino H.Korbano veikla.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Tyrėjus sudomino H.Korbano veikla.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-03 04:00, atnaujinta 2017-10-06 03:56

45 metų Henadijus Korbanas, kuris šiemet kandidatavo Kijevo mero rinkimuose, buvo sulaikytas atliekant tyrimą dėl organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos.

O Ukrainos prezidentas Petro Porošenka netrukus perspėjo, kad vieno įtakingiausių šalies oligarchų sąjungininko milijonieriaus areštas tėra „pradžia“.

„H.Korbanas nebus paskutinis, – pareiškė P.Porošenka. – Kova su korupcija ir už tvarkos atkūrimą bus tęsiama. Niekas neturės neliečiamybės – nei naujosios sistemos, nei senojo režimo atstovai.“

H.Korbanas pateko į tyrėjų akiratį dėl įtartinos veiklos, įskaitant numanomą 40 mln. grivinų (1,5 mln. eurų) vagystę iš fondo, skirto Ukrainos kariams, kovojantiems su separatistais šalies rytuose.

Paties suimtojo partija „Ukrop“ pasmerkė jos lyderio areštą kaip „politines represijas“.

P.Porošenka, kuris pats yra milijonierius verslininkas, vos laimėjęs prezidento rinkimus pažadėjo imtis griežtų veiksmų prieš oligarchus.

Pernai jis pašalino I.Kolomoiskį, kuris yra vienas turtingiausių žmonių Ukrainoje, plėtojantis bankininkystės ir energetikos verslą, iš rytinės Dniepropetrovsko srities gubernatoriaus pareigų.

Vyriausybė kaltino I.Kolomoiskį įkūrus privačius ginkluotus dalinius ir mėginus perimti kontrolę valstybinėje naftos bendrovėje. (AFP, BNS, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.