Per pusmetį Jungtinėje Karalystėje sustabdyti septyni išpuoliai

Didžiosios Britanijos saugumo tarnybos nuo birželio mėnesio išaiškino maždaug septynis

D.Cameronas sakė, kad sekmadienį per derybas Vienoje dėl Sirijos matyti „viltį keliančių ženklų“.<br>AP nuotr. iš archyvo
D.Cameronas sakė, kad sekmadienį per derybas Vienoje dėl Sirijos matyti „viltį keliančių ženklų“.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

2015-11-16 17:11, atnaujinta 2017-10-04 05:08

„Mūsų saugumo ir žvalgybos tarnybos užkirto kelią maždaug septyniems išpuoliams per pastaruosius šešis mėnesius, nors planuoti išpuoliai buvo mažesnio masto“ nei penktadienio išpuoliai Paryžiuje, sakė jis interviu BBC radijui „Radio 4“ iš Turkijos.

„Mes žinome apie tas Sirijoje veikiančias grupeles, kurios radikalizuoja žmones mūsų pačių šalyse, tikėtinai sugrąžindami žmones, kad jie darytų išpuolius“, – pridūrė jis.

Saugumo tarnybos skyrė „daug laiko“, kad išsiaiškintų, kaip elgtis daugybinių koordinuotų išpuolių gatvėje atvejais, tačiau po 129 gyvybes nusinešusių išpuolių Paryžiuje joms reikės „vėl grįžti prie braižybos lentos“.

„Apie panašius atvejus mes buvome perspėti“, – kalbėjo premjeras.

D.Cameronas pridūrė, kad sekmadienį per derybas Vienoje dėl Sirijos matyti „viltį keliančių ženklų“ – jose padaryta pažanga tariantis, kaip kovoti su „Islamo valstybės“ grupuote.

„Neįmanoma kovoti su vadinamąją Islamo valstybe be politinio susitarimo Sirijoje, kad ši organizacija būtų išardyta ir sunaikinta visiems laikams“, – sakė jis.

Tačiau D.Cameronas pakartojo, kad, koks bebūtų politinis sprendimas, jame turėtų būti numatytas Sirijos prezidento Basharo al Assado nušalinimas, kuriam kol kas nepritaria Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.