Po išpuolių Paryžiuje pasaulio lyderiai nori duoti atkirtį

Po Paryžiuje surengtų „Islamo

Po išpuolių Paryžiuje pasaulio lyderiai nori duoti atkirtį.<br>AP nuotr.
Po išpuolių Paryžiuje pasaulio lyderiai nori duoti atkirtį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 16, 2015, 2:11 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 5:34 AM

Per Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalių susitikimą, vykusį Antalijos kurorte Turkijoje, buvo rengiamas ne vienas papildomas pasitarimas dėl kovos su IS ir kito žingsnio Sirijoje.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as susitikime pasirodyti negalėjo, tačiau vietoj jo turėjo atvykti Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurentas Fabiusas.

Vienas iš svarbiausių asmenų, galintis padėti užbaigti karą Sirijoje, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atskirai susitiko su Italijos premjeru Matteo Renzi ir Jungtinės Karalystės politiniu lyderiu Davidas Cameronas. V. Putinas ir D.Cameronas pabrėžė bendradarbiavimo kovoje su terorizmu svarbą.

„Pastarieji įvykiai Paryžiuje rodo, kad mes turime susivienyti kovoje su šiuo blogiu, tą mes turėjome padaryti jau seniai“, – teigė V.Putinas.

Sirijos prezidento Bashar al-Assadas sąjungininkė Maskva teigia, kad jos vykdomi oro antpuoliai nukreipti prieš „Islamo valstybę“, tačiau Vašingtonas tvirtina, kad per daugumą jų apšaudomi Sirijos opozicijos sukilėliai.

Pirmadienį per G20 šalių susitikimą V. Putinas ir B. Obama 35 minutes skyrė diskusijai, per kurią viena svarbiausių temų buvo Vienoje vykusios Sirijos taikos derybos.

V.Putino patarėjas užsienio reikalų klausimais Jurijus Ušakovas teigė, kad abiejų šalių lyderiai sutinka dėl „strateginių tikslų“ kovojant su IS ekstremistais, tačiau jų siekia kitokiais būdais.

Sekmadienį B.Obama susitiko su Saudo Arabijos karaliumi Salmanu, dar vienu svarbiu veikėju Sirijos taikos derybose. Saudo Arabija prieštarauja Sirijos prezidento Bashar al-Assadas valdžiai ir remia jo priešus.

Per G20 susitikimą nebuvo užmiršta aptarti ir kaip reikėtų pagreitinti pasaulinės ekonomikos augimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.