„Twitter“ žinutės sukiršino Graikijos ir Turkijos politikus

Turkijos premjeras Ahmetas

Socialiniame tinkle „Twitter“ susipliekė Graikijos ir Turkijos politikai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Socialiniame tinkle „Twitter“ susipliekė Graikijos ir Turkijos politikai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-11-30 13:38, atnaujinta 2017-10-02 02:47

Nevartodamas aptakios diplomatinės kalbos, A. Tsipras aštriai peikė Turkiją, kuri praeitą savaitę numušė Rusijos lėktuvą, esą pažeidusį šalies oro erdvę prie sienos su Sirija.

Graikijos premjeras, kuris sekmadienį dalyvavo Europos Sąjungos viršūnių susitikime su A.Davutoglu, per kurį siekta susitarti dėl migrantų krizės sprendimo, kaltino Turkijos lėktuvus ne kartą pažeidus Graikijos oro erdvę virš Egėjo jūros, sakydamas, kad su tuo susijusios gynybos išlaidos verčiau būtų panaudotos pabėgėliams.

„Laimei, mūsų pilotai nebuvo tokie ūmūs kaip jūsiškiai – prieš rusus“, – A. Tsipras rašė pirmojoje iš keturių A.Davutoglu adresuotų žinučių, paskelbtų jo oficialioje „Twitter“ paskyroje @tsipras_eu.

„Tai, kas vyksta Egėjo (regione) – piktinama ir neįtikėtina. Mes leidžiame milijardus ginklams, Jūs – kad pažeidinėtumėt mūsų oro erdvę, o mes – kad jus perimtume“, – pridūrė Graikijos lyderis.

„Turime moderniausias oro ginkluotės sistemas, bet vis dėlto ant žemės nesugebame sugaudyti kontrabandininkų, skandinančių nekaltus žmones“, – rašė A. Tsipras.

Atėnų naujienų agentūra nurodė, kad tie komentarai buvo apibendrinimas to, ką A. Tsipras pasakė A.Davutoglu per viršūnių susitikimą. Graikijos premjeras vėliau ištrynė tuos pareiškimus iš savo paskyros anglų kalba, bet tokie patys komentarai liko jo graikiškoje paskyroje @atsipras.

A.Davutoglu savo oficialioje paskyroje @Ahmet_Davutoglu atrėžė, kad tokie komentarai nedera prie susitarimo dėl pabėgėlių krizės, kurį sekmadienį sudarė ES ir Turkija.

„Komentarai apie pilotus, išsakyti @atsipras, atrodo menkai derantys prie šiandienos dvasios. Aleksi: susitelkime į mūsų teigiamą darbotvarkę“, – rašė A.Davutoglu.

Istorinės priešininkės Graikija ir Turkija tapo NATO narėmis 1952 metais, o šių kaimyninių šalių santykiai pastaraisiais metais labai pagerėjo. Tačiau jos abi skundėsi dėl oro erdvės pažeidimų prie savo bendros sienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.