Pasprukęs Paryžiaus atakų dalyvis prasmuko pro Belgijos policiją

Įtariamas Paryžiaus atakų

Įtariamasis sugebėjo pabėgti prieš įsikišant saugumo pajėgoms.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Įtariamasis sugebėjo pabėgti prieš įsikišant saugumo pajėgoms.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2015, 2:18 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 7:41 PM

Manoma, kad Briuselyje gimęs S.Abdeslamas atliko svarbų vaidmenį per lapkričio 13-osios atakas, nusinešusias 130 žmonių gyvybių, o praėjus kelioms valandoms kirto Prancūzijos sieną ir sugrįžo į Belgiją.

Sekmadienį ir pirmadienį po tų atakų Belgijos policijos surengė kelis reidus, tarp jų Briuselio rajone Molenbeke, kuriame buvo S.Abdeslamo namai ir kuris kelis pastaruosius dešimtmečius buvo įtakingų džihadistų prieglobstis.

Belgijos nacionalinis transliuotojas RTBF trečiadienio vakarą, neįvardydamas savo šaltinių, nurodė, kad vienoje iš tų vietų tyrėjai „per reidą aptiko ženklų, kad jis ten yra buvęs“.

„Tai veda prie išvados, kad įtariamasis sugebėjo pabėgti prieš įsikišant saugumo pajėgoms, – sakoma pranešime. – Labiausiai tikėtina prielaida – kad jis buvo slapta išgabentas savo bendrininkų.“

Pagal šį scenarijų įtariamojo bendrininkai „pasinaudojo atvykstančiais ir išvykstančiais automobiliais bei namų perkraustymo (paslaugomis), kad paslėptų Salahą Abdeslamą – arba automobilyje, arba galbūt kokiame nors balde“, nurodė RTBF.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.