Paryžiaus sprogdintojo motina: „Gerai, kad žuvo tik jis vienas“

Vieno iš teroristų, susisprogdinusių lapkritį įvykusių išpuolių Paryžiuje metu, motina teigė besididžiuojanti, jog jos sūnus atėmė tik savo gyvybę, bet nenužudė jokių kitų žmonių, skelbia „The Associated Press“.

Bilal Hadfi, vienas iš teroristų žuvusių lapkritį įvykusių išpuolių Paryžiuje metu.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Bilal Hadfi, vienas iš teroristų žuvusių lapkritį įvykusių išpuolių Paryžiuje metu.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Vieno iš teroristų žuvusių lapkritį įvykusių išpuolių Paryžiuje metu motina džiaugiasi, jog jos sūnus, atėmė tik savo gyvybę.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Vieno iš teroristų žuvusių lapkritį įvykusių išpuolių Paryžiuje metu motina džiaugiasi, jog jos sūnus, atėmė tik savo gyvybę.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 28, 2015, 3:28 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 11:48 PM

Jauniausiojo savižudžio, kuris susisprogdino netoli stadiono „Stade de France“, Bilalo Hadfi motina Fatima Hadfi atskleidė savo nuomonę apie sūnų interviu Belgijos musulmonų televizijas kanalui „Maghreb“.

Žurnalistas klausinėjo F.Hadfi, kaip jos sūnus tapo džihadistu, ir kodėl ji nepastebėjo pokyčių sūnaus elgesyje.

Vaikino motina tikino, kad ji sužinojo apie savo sūnaus radikalizaciją tik jam paskambinus iš Sirijos. F.Hadfi teigė, jog ji net nežinojo, kad jis ruošėsi tapti kovotoju. Ji galvojo, jog vaikinas buvo išvažiavęs atostogų į Maroką.

„Jis niekuo neišsiskyrė iš kitų. Jis buvo toks, kaip ir visi“, – teigė teroristo motina.

F.Hadfi taip pat teigė, kad jos sūnus buvo nepatenkintas diskriminacija Belgijoje. Ji spėja, kad tai buvo išnaudota verbuojant vaikiną.

„Jis buvo geras, draugiškas ir paslaugus vaikinas. Deja, jie žinojo, kaip juo pasinaudoti“, – teigė motina.

F.Hadfi po išpuolių apsilankė ir prie Prancūzijos stadiono, netoli kurio susisprogdino B.Hadfi. Užpuolikų grupelė mėgino patekti į stadiono vidų, kuriame futbolo rungtynes tarp Prancūzijos ir Vokietijos tuo metu stebėjo ir prezidentas Francois Hollande'as.

Tačiau apsaugos darbuotojai aptiko vieno iš teroristų sprogmenis, tad jie susisprogdino už stadiono ribų. B.Hadfi sprogmenų prikimšta liemenė nenužudė nė vieno netoliese buvusio žmogaus. 

Lapkričio 13-ąją keliose Paryžiaus vietose vykę teroro aktai nusinešė 130 žmonių gyvybę.

Iki šiol policijai pavyko sulaikyti devynis žmones, kaltinami išpuolių organizavimu. Dauguma jų suimti po lapkričio viduryje vykdytų prieš terorizmą nukreiptų operacijų Briuselyje. Paskutiniojo reido metu praėjusią savaitę sulaikytas vyras, apgyvendinęs teroristus Briuselio Molenbeko rajone.

Dauguma su įvykiu susijusių žmonių – ES piliečiai. Beveik visi teroristinio išpuolio vykdytojai žuvo jo metu. Vienintelis likęs gyvas teroristas Belgijos pilietis Salahas Abdeslamas vis dar ieškomas.

Be to, sekmadienį buvo palaidotas Samy Amimouras – vienas iš vyrų, įvykdžiusių žudynes koncertų salėje “Bataclan“ Paryžiuje.

Parengė Audrius Ričkus 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.