Turkijai – nauji Maskvos reikalavimai

[[ge:lrytas:lrytas:507565]]

Rusijos prezidento V.Putino tonas Turkijos atžvilgiu neminkštėja.<br>AP nuotr. iš archyvo
Rusijos prezidento V.Putino tonas Turkijos atžvilgiu neminkštėja.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2015, 12:29 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 11:44 AM

„Reikalaujame, kad Turkijos institucijos imtųsi skubių priemonių ir sulaikytų Alparslaną Celiką, jo bendrininkus bei patrauktų juos baudžiamojon atsakomybėn dėl Rusijos piloto nužudymo“, – nurodė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Gruodžio 27-ąją turkų leidinyje „Hurriyet“ išspausdintame interviu turkmėnas A.Celikas tiesiogiai nepasakė nušovęs pilotą, tačiau teigė, kad „kerštas yra prigimtinė teisė“, o jo „sąžinės negali graužti mirtis asmens, kuris kiekvieną dieną bombardavo turkmėnų civilius“.

Du Su-24 bombonešyje buvę pilotai po orlaivio numušimo katapultavosi ir parašiutais nusileido ant žemės Sirijoje. Vienas jų buvo nušautas.

Ministerijos atstovė M.Zacharova apkaltino turkų laikraštį esant „platforma, kurioje teroristai ir žmogžudžiai giriasi nusikaltimais ir skleidžia neapykantą Rusijos atžvilgiu“.

Maskvos ir Ankaros santykiai pablogėjo Turkijos karinėms oro pajėgoms lapkričio 24 d. numušus Rusijos bombonešį, kuris, pasak Turkijos atstovų, pažeidė šalies oro erdvę. Rusija teigia, kad lėktuvas buvo numuštas virš Sirijos teritorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.