Vokietijoje Naujieji sutikti masiniu seksualiniu užpuolimu

Vokietija priblokšta – šalies vakaruose esančiame Kelno didmiestyje po Naujųjų metų sutikimo net 80 moterų kreipėsi į policiją dėl užpuolimų ir vagysčių. Visi incidentai užfiksuoti prie centrinės traukinių stoties.

Kelno centre jau siautėja ne tiktai kišenvagiai, bet ir priekabiautojai.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Kelno centre jau siautėja ne tiktai kišenvagiai, bet ir priekabiautojai.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2016, 9:28 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 7:53 PM

Vokiečius išgąsdino vien atakų mastas. Manoma, kad moteris masiškai puldinėjo net apie 1 tūkst. girtų ir agresyvių jaunuolių.

Kelno policijos vadovas Wolfgangas Albersas prabilo apie „visiškai naują nusikalstamumo dimensiją“. Jo teigimu, daugelis užpuolikų greičiausiai kilę iš Vidurinių Rytų ar Šiaurės Afrikos.

Į moteris taikytasi ir šiaurėje esančiame Hamburge, bet išpuoliai Kelne, netoli garsiosios katedros, buvo itin įžūlūs. Mažiausiai viena moteris buvo galimai išprievartauta, daug kitų nederamai apgraibytos.

Tarp nukentėjusiųjų – ir savanorė tvarkdarė. Viena nukentėjusioji policijai teigė buvusi apgraibyta maždaug 200 kartų, kol brovėsi iš sužvėrėjusių vyrų minios. Pasak merginos, vyrai graibė jos krūtinę ir tarpkojį.

Tiesa, į policiją daugiausia kreiptasi dėl vagysčių.

Centrinė Kelno dalis per šventes tiktai iš pažiūros idiliška – čia veikia kalėdinis turgelis, prekeiviai siūlo mielų suvenyrų. Bet rajonas jau anksčiau garsėjo ir pavojais – žmonės nuolat raginami saugoti kišenes nuo vagišių. Dabar, regis, į grėsmių sąrašą reikia įrašyti ir seksualinį priekabiavimą.

Baisiausia, jog gruodžio 31-osios vakaro išpuoliai greičiausiai buvo koordinuoti. Kaip pranešama, tūkstantis jaunų vyrų atvyko keliomis didelėmis grupėmis, įsimaišė į minią ir pradėjo lįsti išskirtinai prie moterų.

Apie panašius incidentus pranešta ir Hamburge, o Kelnas dabar su didžiuliu nerimu laukia vasario, kai mieste prasideda karnavalų sezonas ir gatvėse pasirodo šimtai tūkstančių ūžautojų. W.Albersas pripažino: „Toks elgesys man kelia didžiulį nerimą. Žinoma, ir dėl karnavalo.“

„Atakos buvo baisios. Negalime leisti, kad Kelno centras virstų vieta, kurioje negalioja įstatymai“, – paskelbė miesto merė Henriette Reker, o Vokietijos teisingumo ministras Heiko Maasas pridūrė: „Netoleruosime šių apgailėtinų išpuolių prieš moteris.“

Kelno žiniasklaida skelbia, kad daugelis įtariamųjų puikiai žinomi miesto policijai, nes jie prie centrinės traukinių stoties dažnai vagiliauja.

O vienas policininkas pareiškė suėmęs aštuonis asmenis ir pridūrė: „Visi jie – prieglobsčio prašytojai. Jie su savimi turėjo leidimų gyventi Vokietijoje kopijas.“

Tiesa, oficialaus patvirtinimo, kad smurtavo prieglobsčio prašytojai, nėra, o daugelis Vokietijos apžvalgininkų ragina visuomenę nedaryti skubotų išvadų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.