Helsinkyje taip pat fiksuoti beprecedenčiai lytiniai užpuolimai

[[ge:lrytas:lrytas:516148]]

Vokietijos vakariniame Kelno mieste per Naujųjų metų sutiktuves buvo užfiksuota dešimtys lytinio priekabiavimo prie moterų incidentų.<br>AP nuotr.
Vokietijos vakariniame Kelno mieste per Naujųjų metų sutiktuves buvo užfiksuota dešimtys lytinio priekabiavimo prie moterų incidentų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2016, 7:08 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 4:10 PM

Helsinkio policijos viršininko pavaduotojas Ilkka Koskimaki naujienų agentūrai AFP sakė: „Tokio pobūdžio priekabiavimo nebuvo per ankstesnius Naujųjų metų sutikimo šventes arba kokiomis kitomis progomis. Tai visiškai naujas reiškinys Helsinkyje.“

Apsaugos bendrovių darbuotojai, nusamdyti patruliuoti mieste Naujųjų metų išvakarėse, pasakojo policijai apie „gausius lytinio priekabiavimo atvejus“ miesto centrinėje aikštėje, kur buvo susirinkę švęsti apie 20 tūkst. žmonių.

Trys tokie incidentai esą įvyko sutinkant Naujuosius metus prie Helsinkio centrinės traukinių stoties, kur buvo susirinkę apie tūkstantis žmonių, daugiausiai irakiečių prieglobsčio prašytojų.

„Policija gavo informacijos apie tris lytinio persekiojimo atvejus, o dėl dviejų iš jų buvo pateikti skundai“, – sakoma Helsinkio policijos pranešime.

„Įtariamieji yra prieglobsčio ieškotojai. Trys buvo sučiupti ir areštuoti“, – I.Koskimaki sakė AFP.

Policija nurodė, kad Naujųjų išvakarėse buvo paskelbta „ypatingo lygio“ parengtis, kai pareigūnai gavo informacijos apie tikėtinas problemas.

„Prieš Naujuosius metus policija gavo informacijos, kad prieglobsčio ieškotojai sostinės regione galbūt turi panašių planų, kokių esą turėjo vyrai, susirinkę Kelno geležinkelio stotyje (Vokietijoje)“, – sakoma policijos pranešime.

Vokietijos vakariniame Kelno mieste per Naujųjų metų sutiktuves buvo užfiksuota dešimtys lytinio priekabiavimo prie moterų incidentų, kurie atrodė esantys koordinuoti.

Kelno policija nurodė iki ketvirtadienio gavusi iki 120 skundų ir citavo incidentų liudininkus, kad grupės, kurias sudarė po 20–30 jaunų vyrų, „iš pažiūros arabiškos kilmės“, apsupdavo aukas ir jas puldinėdavo, o keliais atvejais aukos buvo apiplėštos.

I.Koskimaki sakė, kad policija neįžvelgia ryšio tarp incidentų Kelne ir Helsinkyje.

Prieš Naujųjų metų sutiktuves Suomijos policija taip pat suėmė šešis Irako piliečius viename prieglobsčio prašytojų centre Kirkonumio mieste, esančiame už maždaug 30 km į vakarus nuo Helsinkio. Tie asmenys buvo įtarti „viešai kurstę nusikalstamą elgesį“, bet jie buvo paleisti sausio 2 dieną.

Pasak I.Koskimaki, tie areštai buvo susiję su informacija, kurią policija gavo artėjant Naujųjų metų šventei.

Lapkritį Suomijos pareigūnai nurodė, kad apie 10 prieglobsčio ieškotojų buvo įtarti išžaginimais. Šalies policijai per 2015 metus buvo pranešta apie iš viso daugiau negu tūkstantį išžaginimo atvejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.