Kelno gatvėse moteris skriaudė ir prieglobsčio prašytojai

Bijo priešiškos reakcijos

Naujųjų metų naktį Kelne apie 1 000 vyrų susiskirstė į mažesnes grupeles, kurios apsupdavo moteris, jas grabinėjo ir apvaginėjo.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Naujųjų metų naktį Kelne apie 1 000 vyrų susiskirstė į mažesnes grupeles, kurios apsupdavo moteris, jas grabinėjo ir apvaginėjo.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2016, 12:47 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 3:31 PM

„Iš 31 įtariamojo, kurių vardai yra žinomi, 18 turi prieglobsčio prašytojo statusą“, – sakė ministerijos atstovas Tobias Plate, pridūręs, kad šie asmenys siejami „daugiausiai su vagystėmis ir kūno sužalojimu“.

„Taip pat buvo pateikti trys skundai dėl lytinių užpuolimų, bet šių kaltininkų dar nenustatėme“, – aiškino T.Plate.

Pasak jo, tarp įtariamųjų yra devyni alžyriečiai, aštuoni marokiečiai, keturi sirai, penki iraniečiai, po vieną Irako, Serbijos ir JAV pilietį bei du vokiečiai.

Kelno policija atskirai patvirtino gavusi 121 skundą dėl užpuolimų, įskaitant du numanomus išžaginimus ir kelis incidentus, kai nukentėjusios moterys buvo grabinėjamos.

Pasak pareigūnų, tos atakos didelėje Naujuosius metus sutinkančių žmonių minioje atrodė koordinuotos. Nukentėjusios moterys kaltino „arabiškos arba šiaurės afrikietiškos“ išvaizdos vyrus, o ši informacija dar labiau įaudrino visuomenės debatus apie Vokietijos pajėgumus integruoti beveik 1,1 mln. prieglobsčio prašytojų, kuria atvyko į šalį per praeitus metus.

Bijo priešiškos reakcijos

Prieglobsčio prašytojas Asimas Vllaznimas, išgirdęs apie Vokietijoje per Kūčias buvusius lytinius užpuolimus, dėl kurių kaltinami migrantai, pasakė, kad jam širdis iškrito.

„Pirmiausia mūsų reakcija buvo – dabar vokiečiai ims mūsų nekęsti“, – sakė 32-ejų Kosovo gyventojas su savo šeima apsigyvenęs pabėgėlių prieglaudoje Kelno mieste.

Šlykštus smurtas minioje – grabinėjimai, vagystės, du numanomi išžaginimo atvejai – įkaitino viešąją nuomonę, kuri ir taip yra įtempta dėl rekordinio į Vokietiją pernai atvykusių 1,1 milijono pabėgėlių skaičiaus.

Vokietiją sukrėtė pranešimai apie moteris, patyrusias baisų girtos ir agresyvios vyrų minios siautėjimą, kurio kaltininkai, anot liudininkų, buvo atvykėliai iš arabų ir Šiaurės Afrikos valstybių.

A.Vllaznimas sako bijąs, kad priešiška užsieniečiams reakcija dar tik pradeda reikštis, kai įnirtę kritikai dėl minios puldinėjimų kaltina liberalią Angelos Merkel pabėgėlių politiką.

„Gėda, ką jie darė centrinėje stotyje“, – sakė penkių vaikų tėvas apie smurtą aikštėje tarp Kelno geležinkelio stoties ir garsiosios gotikinės katedros.

Pasak jo, kaltininkus reikia sodinti į kalėjimą. Vis dėlto jis tikisi, kad kai kurių jaunų pabėgėlių daryti „baisius dalykus“ neskatino alkoholis.

Policija, kuri kritikuojama dėl negebėjimo užkirsti kelią išpuoliams, kuriuos iš pradžių net menkino, dabar stengiasi vaizdo įrašuose nustatyti chaotiškoje minioje nusikaltimų vykdytojų tapatybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.