Po lytinių užpuolimų Suomijoje – ministro pagyrimai policijai

Vėlų ketvirtadienio vakarą paaiškėjo, kad lytinio priekabiavimo atvejai užfiksuoti ne tik Vokietijoje, bet ir Suomijoje. Tačiau Suomijos vidaus reikalų ministras Petteris Orpo šalies pareigūnams priekaištų neturi ir tvirtina, kad yra patenkintas, kaip jie atliko savo darbą Naujųjų metų naktį, rašo Suomijos naujienų portalas yle.fi.

Suomijos vidaus reikalų ministras P.Orpo džiaugiasi pareigūnų darbu.<br>AFP nuotr.
Suomijos vidaus reikalų ministras P.Orpo džiaugiasi pareigūnų darbu.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2016, 5:01 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 2:58 PM

„Aš neturiu priekaištų jų darbui. Atvirkščiai: pareigūnų darbas buvo pagirtinas“, – tvirtino Suomijos vidaus reikalų ministras.

Tuo tarpu Helsinko policija pranešė, kad Naujųjų metų naktį išardė maždaug tūkstančio prieglobsčio prašytojų iš Irako gaują, kurie buvo susibūrę tunelyje prie centrinės geležinkelio stoties.

Policijai taip pat sulaukė trijų skundų dėl lytinio persekiojimo. Dėl dviejų jų užpuolikams bus pateikti baudžiamieji kaltinimai.

Naujųjų metų išvakarėse policijai taip pat suėmė šešis asmenis, kurie, kaip pranešta, lytiškai priekabiavo prie kelių praeivių. Vis dėlto kitą dieną jie jau buvo paleisti.

„Policija turėjo duomenų, kad kai kurie nusikaltimai buvo planuojami Naujųjų metų išvakarėse. Jie ėmėsi išankstinių veiksmų ir taip užtikrino, kad Naujųjų sutikimas Suomijoje praėjo sąlyginai ramiai“, – kalbėjo P.Orpo.

Paklaustas ar išpuoliai Helsinkyje turi sąsajų su tokio paties pobūdžio atakomis Kelne, vidaus reikalų ministras tikino, kad šis ryšis dar tiriamas.

„Tai dalykai, kuriuos dabar analizuoja policijos pareigūnai“, – sakė P.Orpo.

Ministras taip pat teigė, kad nuo tada, kai Paryžiuje buvo įvykdytos teroro atakos, Helsinkyje buvo sustiprintas saugumas ir didelis dėmesys skiriamas prižiūrėti masiniams renginiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.