Kelne nežinomi asmenys užpuolė atvykėlius iš Azijos

Sekmadienį Vokietijos mieste Kelne

Naujųjų naktį šioje stotyje, kaip manoma, minia imigrantų užpuolė vokietes.<br>AP asociatyvi nuotr.
Naujųjų naktį šioje stotyje, kaip manoma, minia imigrantų užpuolė vokietes.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 11, 2016, 9:55 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:27 AM

Kaip informavo policijos atstovai, maždaug 20 žmonių grupė atakavo šešis pakistaniečius. Po incidento du sužeisti migrantai buvo nugabenti į ligoninę.

Vėliau, naujienų agentūros dpa duomenimis, penki nežinomi asmenys užpuolė 39 metų sirą. Vyras lengvai sužeistas. Kol kas nežinoma, ar šie du užpuolimai susiję.

Kaip praneša Kelno laikraštis „Express“, grupė rokerių ir futbolo chuliganų per socialinį tinklą „Facebook“ susitarė surengti miesto centre „medžioklę“. Policijos atstovai naktį į pirmadienį atsisakė patvirtinti šią informaciją.

Vokietijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie naujus migrantų seksualinio priekabiavimo atvejus Leipcige ir Hamburge. Taip pat pranešama, kad Putgardeno keltų perkėloje siras ir afganas užpuolė 49 metų verslininką žydą iš Prancūzijos. Iš pradžių jie vyrą užgauliojo, paskui partrenkė ir pagrobė jo piniginę ir mobilųjį telefoną. Piktadarius pavyko sulaikyti pakeliui į pabėgėlių centrą.

Kelne sekmadienį surengti išpuoliai regis buvo susiję tarpusavyje ir skatinti per socialinius tinklus, kurių lankytojai buvo kviečiami į „vakarinį pasivaikščiojimą“ (Abendspaziergang); pastarajame dalyvavo dešimtys žmonių, daugelis kurių siejami su kraštutiniais dešiniaisiais, pranešė Vokietijos policija. 

Per šiuos ir kitus išpuolius nukentėjo atvykėliai iš Sirijos, Pakistano ir Afrikos. Šiame Vokietijos vakarų mieste Naujųjų metų išvakarėse moterys buvo masiškai puldinėjamos, ir dėl šių daugiausia lytinio priekabiavimo atvejų buvo apkaltinti migrantai. 

Ultradešinieji savo žygius dažnai vadina „pasivaikščiojimais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.