Sulaikyti trys rusai, galimai susiję su išpuoliu Turkijoje

Per kratas sulaikyti 68 islamistai 

Stambule susisprogdinus savižudžiui, pražudžiusiam dar 10 gyvybių, Turkijos policija sulaikė tris Rusijos piliečius, galimai susijusius su „Islamo valstybe“, pranešė „Dogan“ naujienų agentūra ir „Reuters“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Stambule susisprogdinus savižudžiui, pražudžiusiam dar 10 gyvybių, Turkijos policija sulaikė tris Rusijos piliečius, galimai susijusius su „Islamo valstybe“, pranešė „Dogan“ naujienų agentūra ir „Reuters“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf., BNS

Jan 13, 2016, 9:57 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:41 AM

Anot Turkijos žiniasklaidos, policija įtariamuosius sulaikė Antalijoje. Pareigūnai apieškojo patalpas, kuriose buvo apsistoję rusai, ir iš jų konfiskavo dokumentus bei kompaktinius diskus. Kol kas nežinoma, kada jie buvo sulaikyti.

Rusijos generalinis konsulas Antalijoje patvirtino, kad ryšiais su ekstremistais įtariami rusai tikrai buvo sulaikyti.

Per kratas sulaikyti 68 islamistai 

Turkijoje per reidus įvairiose šalies vietose buvo sulaikyti 68 įtariami džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IV) nariai, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Šie asmenys sulaikyti po antradienį Stambulo centre IS mirtininko įvykdyto sprogdinimo, pareikalavusio 10 žmonių gyvybių, tačiau iš žiniasklaidos pranešimų neaišku, ar šie įvykiai susiję.

Antradienį per reidus Ankaroje, Izmyre prie Egėjo jūros, pasienyje su Sirija esančiame Kilise, Šanliurfoje netoli Sirijos sienos, Mersine prie Viduržemio jūros ir pietiniame Adanos mieste buvo sulaikyti 65 žmonės, nurodė Anatolijos naujienų agentūra.

Remiantis pranešimais, Ankaroje pareigūnai areštavo 16 žmonių, kurie įtariami planavę surengti didžiulį išpuolį sostinėje.

Šanliurfoje sulaikyti 16 asmenų taip pat planavo išpuolį neįvardytoje Turkijos vietoje.

Trečiadienį dar trys įtariami IV nariai buvo sulaikyti pietiniame Antalijos kurorte. Pasak žiniasklaidos pranešimų, visi trys sulaikytieji yra Rusijos piliečiai.

Nėra požymių, kad taikinys buvo vokiečiai

Kol kas nėra požymių, kad per antradienio mirtininko ataką Stambule buvo konkrečiai taikomasi į vokiečius, trečiadienį pareiškė Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere'as  ir pridūrė, kad jo tėvynainiams nėra reikalo atšaukti kelionės planų.

„Esamu tyrimo etapu nėra jokių požymių, kad ataka buvo nukreipta prieš vokiečius. Nematau priežasčių susilaikyti nuo kelionių į Turkiją“, – sakė T. de Maiziere'as per bendrą spaudos konferenciją Stambule su savo kolega iš Turkijos Efkanu Ala.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.