Ispanijos Kongrese posėdžiavo ir kūdikis

Kaip suderinti darbą ir motinystę? Dirbančios ir kūdikius auginančios moterys su šia dilema Ispanijoje susiduria kasdien. Pavyzdį parodė parlamentarė Carolina Bescansa, į pirmąjį Ispanijos Kongreso posėdį atsinešusi savo penkių mėnesių kūdikį.

Kairiųjų partijos atstovė C.Bescansa į parlamento posėdį atsinešė kūdikį. „Reuters“/“Scanpix“ nuotr.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Kairiųjų partijos atstovė C.Bescansa į parlamento posėdį atsinešė kūdikį. „Reuters“/“Scanpix“ nuotr.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Nastopkaitė („Lietuvos rytas“)

2016-01-15 07:40, atnaujinta 2017-06-11 02:43

Įvairių kairiųjų partijos „Podemos“, kuriai ir priklauso C.Bescansa, narių ant rankų supamas kūdikis Kongreso posėdžių salėje iškart patraukė visų dėmesį ir tapo svarbiausiu dienos įvykiu.

„Aš, kaip motina, turiu teisę būti su vaiku visą laiką ir jį pati maitinti, o ne palikti jį darželyje. Tokią teisę turi visos motinos, kurios nori auginti savo vaikus išlaikydamos glaudų ryšį su kūdikiu“, – pareiškė C.Bescansa.

Kongreso salėje kūdikį maitinanti deputatė pridūrė, kad dauguma Ispanijoje dirbančių motinų – kasininkių, pardavėjų – negali neštis kūdikių į darbo vietą.

„Podemos“ deputatė su vaikučiu į darbą atėjo ne šiaip. Partija ragina Ispanijos valdžią priimti dirbančioms motinoms palankius įstatymus.

Šiuo metu Ispanijoje motinystės atostogos yra vienos trumpiausių Europoje – jos trunka vos keturis mėnesius.

„C.Bescansos kūdikis posėdžių salėje – tai simbolinis veiksmas, primenantis, kad Kongresui reikia daug nuveikti šioje srityje“, – po įvykio, sudrebinusio ir parlamentą, ir socialinius tinklus, pranešime paskelbė „Podemos“.

Tiesa, „Podemos“ atstovė sulaukė griežtos kolegių tiek iš dešiniosios Liaudies, tiek iš Socialistų partijos kritikos.

Pastarosios priminė ant rankų kūdikį supančiai deputatei, kad Kongrese veikia vaikų darželis, skirtas specialiai parlamentarų vaikams.

„Mano vaikas per mažas, kad galėčiau palikti jį darželyje“, – nesuglumo C.Bescansa, kuri savo kūdikį į susitikimus ir mitingus nešiojosi per visą rinkimų kampaniją.

Neaišku, ar „Podemos“ pavyks iškovoti daugiau teisių dirbančioms motinoms.

Bet pirmąją naujojo Kongreso darbo dieną C.Bescansos dėka radikalai nuskynė visus laurus.

Įvairių partijų atstovai su žurnalistais kalbėjosi ne apie naujojo Kongreso prezidento Patxi Lopezo išrinkimą, o apie tai, ką jie mano apie C.Bescansos elgesį.

Daugeliui deputatų atrodė, kad kūdikiui Kongrese – ne vieta. Jie kone vieningai aiškino apie dar vieną „Podemos“ bandymą sukurti populizmo spektaklį.

„Kūdikiams nėra ko rodytis Kongrese, mes privalome saugoti jų asmeninę erdvę. Aš pati taip pat turėjau vos mėnesio kūdikį, kai buvau išrinkta į Kongresą. Bet jo čia niekas nematė“, – pažymėjo socialistė Carme Chacón.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.