Ispanas matadoras prieš bulių stojo su kūdikiu glėbyje

Mažus vaikus auginantys tėvai kasdien susiduria su aibe galvosūkių. Bet ispanai dabar ieško atsakymo į itin netikėtą klausimą: ar dera matadorui stoti į kovą su buliumi rankose laikant 5 mėnesių dukrelę?

Į koridą matadoras Francisco Rivera Ordónezas pasiėmė savo dukrą.<br>„Twitter“ nuotr.
Į koridą matadoras Francisco Rivera Ordónezas pasiėmė savo dukrą.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 28, 2016, 5:42 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 1:12 AM

Tokios diskusijos Ispanijoje kilo, kai vienas garsiausių šalies matadorų į savo paskyrą tinkle „Instagram“ įkėlė nuotrauką, kurioje jis viena ranka laiko sužeistą bulių, o kitoje – vaiką, rašo britų dienraštis „The Guardian“. Francisco Rivera Ordónezas šią nuotrauką net pavadino „Carmen debiutas“.

Bet dabar, pasipiktinus tiek šalies politikams, tiek gyvūnų teisių gynėjams, matadoro gimtosios Andalūzijos autonominio regiono vaiko teisių apsaugos tarnyba jau patvirtino, kad tirs, ar F.Rivera Ordónezas nepažeidė jokių įstatymų.

„Nėra tokių aplinkybių, kuriomis būtų normalu taip rizikuoti vaiko saugumu“, – pažymėjo Ispanijos socialinės apsaugos ministras Alfonso Alonso.

O lygybės ministrė Maria Jose Sanchez pridūrė: „Akivaizdu, jog ugniagesys kartu su savo vaiku nevyktų gesinti gaisro.

Po aikštę su vaiku glėbyje nelakstytų ir futbolininkas.

Pats F.Rivera Ordónezas tikina, kad jo dukrelė jautėsi visiškai saugiai: „Saugesnės vietos nei mano rankos jau nebuvo. Tai tikrai buvo Carmen debiutas, su buliais kovojo penkios mūsų šeimos kartos. Mano tėvas irgi buvo pasiėmęs mane į ringą.“

Tiesa, prisiminimai apie šeimos istoriją toli gražu neįrodo, kad matadorai nesusiduria su pavojumi. Patį F.Riverą Ordónezą pernai sunkiai sužalojo bulius, o garsus jo tėvas, kurį ispanai vadino „Paquirri“, 1986 metais žuvo būtent ringe.

Be to, priekaištų matadorui turi ir gyvūnų teisių gynėjus Ispanijoje vienijanti organizacija PACMA. Esą F.Riveros Ordónezo elgesys yra gėdingas ir toli gražu nemoko vaikų gerbti gyvūnus.

„Iš tiesų nuostabu, kai F.Rivera Ordónezas pasiima savo dukrelę į „darbą“ ir moko, kaip kankinti nekaltus gyvūnus“, – teigė viena tinklo „Twitter“ vartotoja, o garsus britas komikas Ricky Gervaisas pridūrė: „Tai ir žiauru, ir pavojinga. Kūdikis net nelabai svarbus.“

Korida ispanams – svarbi kultūrinė tradicija, bet pastaraisiais metais ši pramoga sulaukia vis daugiau kritikos dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Pernai lapkritį daugiau nei 430 tūkst. žmonių pasirašė peticiją, kurioje protestuojama prieš valdžios planus įvesti dvejų metų trukmės koridos kursą valstybinėse šalies mokyklose. Kovos su buliais paslapčių mokytųsi 15–17 metų mokiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.