Italijos karinis jūrų laivynas išgelbėjo 290 pabėgėlių

Ketvirtadienį Italijos karinis jūrų

Jūros maršrutas iš Afrikos į Italiją yra pati pavojingiausia atkarpa pabėgėliams, bandantiems pasiekti Europą.<br>AP asociatyvi nuotr.
Jūros maršrutas iš Afrikos į Italiją yra pati pavojingiausia atkarpa pabėgėliams, bandantiems pasiekti Europą.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-28 18:17, atnaujinta 2017-06-09 23:02

Karinis jūrų laivynas išgelbėjo 109 pabėgėlius iš didelės guminės valties ryte ir dar 107 migrantus iš antros valties po kelių valandų. Kai kariai atplaukė prie trečios valties, ji jau buvo pradėjusi skęsti. Jiems pavyko išgelbėti 74 pabėgėlius. Deja, šeši migrantai iš jūros buvo ištraukti negyvi. Karinio laivyno sraigtasparnis tęsia išgyvenusių paiešką.

Šis jūros maršrutas iš Afrikos į Italiją yra pati pavojingiausia atkarpa pabėgėliams, bandantiems pasiekti Europą. Iš daugiau nei 3 700 pernai Viduržemio jūroje nuskendusių pabėgėlių apie 2 000 žuvo kelyje iš Šiaurės Afrikos į Italiją.

Po pabėgėlių atvykimo sąstingio pirmas tris šių metų savaites Libijos kontrabandininkai, plukdą pabėgėlius, pasinaudojo dabartiniu švelniu oru ir išsiuntė valtis. Pasak Italijos pakrantės sargybos, antradienį išgelbėtas 1 271 pabėgėlis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.