Nusižudė prancūzų ir šveicarų virtuvės guru Benoit Violier

Policija pranešė pradėjusi tyrimą dėl jo mirties.

Virtuvės šefas Benoit Violier rastas negyvas savo namuose.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Virtuvės šefas Benoit Violier rastas negyvas savo namuose.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2016, 8:50 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 4:00 PM

„Vėlyvą popietę policijos pareigūnai ... nuvyko į Krisjė, kur rado pono Benoit Violier kūną jo namuose“, – sakoma Šveicarijos policijos pranešime, kuriame taip pat nurodoma, kad 44 metų virėjas veikiausiai nusišovė.

Krisjė miestelyje, esančiame netoli Šveicarijos pietvakarinio Lozanos miesto, veikia restoranas, kuriame dirbo B.Violier.

Policija pranešė pradėjusi tyrimą dėl jo mirties.

„Restaurant de l'Hotel de Ville“ gruodį buvo įvardytas „geriausiu pasaulyje restoranu“ Prancūzijos skelbiamame tūkstančio geriausių maitinimo įstaigų sąraše „La Liste“, į kurio naujausią versiją pateko restoranai, veikiantys 48-iose šalyse.

Šis gastronomijos gidas yra Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos atsakas į Didžiosios Britanijos skelbiamą geriausių restoranų 50-uką.

Tąsyk švęsdamas prestižinį įvertinimą B.Violier sakė: „Tai nuostabu – mums tai išskirtinis įvykis. Šis įvertinimas tik dar labiau motyvuos mūsų komandą.“

B.Violier ir jo žmona Brigitte perėmė vadovavimą tam restoranui 2012 metais, baigus karjerą jo mentoriui Philippe'ui Rochat – dar vienam prancūzų virtuvės grandui. Ph.Rochat mirė praeitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.