Čečėnija pasipiktino V. Ušacko kaltinimais R. Kadyrovui

Čečėnijos prezidentūros

V.Ušackas antradienį viešai reagavo į diena anksčiau paskelbtą įrašą R.Kadyrovo „Instagram“ paskyroje.<br>„Reuters“ ir „Ria Novosti“ nuotr.
V.Ušackas antradienį viešai reagavo į diena anksčiau paskelbtą įrašą R.Kadyrovo „Instagram“ paskyroje.<br>„Reuters“ ir „Ria Novosti“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS-Interfax ir lrytas.lt inf.

Feb 3, 2016, 3:55 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 9:31 AM

Laiške V.Ušackui Čečėnijos prezidento atstovas spaudai Alvis Karimovas kaltina ambasadorių, jog šis „prisiėmė diplomatui nebūdingas funkcijas“ reaguodamas į informaciją R.Kadyrovo „Instagram“ paskyroje ir metė jam „nepagrįstus kaltinimus“.

„Mus labai nustebino jūsų žodžiai, jog „mane šokiravo tokie atviri grasinimai, su kuriais negalima taikytis“. Manome, kad būtina gauti paaiškinimą, kokie Čečėnijos prezidento Ramzano Kadyrovo teiginiai „Instagram“ paskyroje yra „atviri grasinimai nužudyti“, – rašoma A.Karimovo laiške.

V.Ušackas antradienį viešai reagavo į diena anksčiau paskelbtą įrašą R.Kadyrovo „Instagram“ paskyroje. Įraše opozicijos atstovai buvo nufilmuoti tarsi pro snaiperio taikiklį, prie jo buvo prierašas „Jeigu kas nors nesuprato – dabar supras!“

ES atstovybės Rusijoje spaudos tarnyba, trečiadienį reaguodama į Čečėnijos prezidentūros pareiškimą, BNS atsiųstame komentare nurodė: „Įrašas Kadyrovo „Instagram“ paskyroje ir vėlesnis jo panaikinimas kalba pats.“

Pirmadienį R.Kadyrovo „Instagram“ paskyroje pasirodė vaizdo įrašas, pavadintas „Kasjanovas atvažiavo į Strasbūrą rinkti pinigų Rusijos opozicijai“.

Jame opozicinės Rusijos partijos „Parnas“ vadovas Michailas Kasjanovas ir jo pavaduotojas Vladimiras Kara-Murza buvo tarsi stebimi pro snaiperio taikiklį. „Jeigu kas nors nesuprato – dabar supras!“ – toks komentaras atsirado prie vaizdo įrašo. Vėliau įrašas ištrintas.

V.Ušackas antradienį sakė telefonu išsakęs susirūpinimą M.Kasjanovui dėl šio įvykio.

„Pasakiau, kad mane šokiravo pastarieji bjaurūs atviri grasinimai nužudyti, kuriuos Čečėnijos prezidentas Kadyrovas paskelbė savo „Instagram“ socialinio tinklo paskyroje, ir kad tai netoleruotina“, – viešame pranešime parašė ambasadorius.

M.Kasjanovas ir V.Kara-Murza trečiadienį kreipėsi į Rusijos teisėsaugą prašydami pradėti ikiteisminį tyrimą dėl R.Kadyrovo paskyroje paskelbto įrašo, informavo M.Kasjanovo advokatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.